Nyitókép: Fotó: Szöllősi György

Utolsó útjára kísérték a kispesti legenda testvérét

Infostart
2022. szeptember 23. 17:04
Kispesten eltemették Puskás Évát. A legendás labdarúgó, Puskás Ferenc testvére szeptember 5-én hunyt el. A gyászszertartásról a Puskás-nagykövet, Szöllősi György tett közzé fotókat.

Kispesten utolsó útjára kísérték Puskás Évát. A temetésről Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete írt megemlékezőt. A Nemzeti Sport főszerkesztője felidézte, hogy a világhírű focista testvére haláláig a kispesti kertvárosban élt, a Rákóczi utcában, ahol a lányát is felnevelte, ahol az unokája, dédunokái látogatták.

A sportújságíró arról is írt, hogy "Éva néni gondozta szüleik kispesti sírját, a férjét is itt temette el. Öcsi bácsit szeretett édesapja, idősebb Puskás Ferenc temetésére Sebes Gusztáv nem engedte haza Lengyelországból, ahol az olimpiára készült, felkészülési meccset játszott a válogatottal 1952-ben. És nem lehetett itt édesanyja, Bíró Margit halálakor sem, akkor már 20 éve tartott a száműzetése, éppen Szaúd-Arábia szövetségi kapitánya volt 1976-ban".

Puskás Éva hamvait szülei és testvére, a labdarúgó Puskás Ferenc mellé helyezték el a kispesti temetőben.

A temető és a Honvéd-pálya hivatalos címe már Puskás Ferenc utca. A világhírű névadó szeptember 5-én elhunyt húgának sírjára koszorút küldött a Budapest Honvéd és a Real Madrid is.

Puskás Ferenc legemlékezetesebb gólja