Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ádám Martin újabb elismerést söpört be, ő a legjobb mezőnyjátékos

Infostart / MTI
2022. szeptember 21. 06:49
A Paks színeiben az elmúlt szezonban 31 találattal gólkirály Ádám Martint választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán.

A HLSZ szavazásán a legjobb kapus, ahogyan tavaly és tavalyelőtt is, a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak válogatottbeli társát, Sallai Rolandot választották. Ádám Martint pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg.

Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból.

Az OTP Bank Liga 2021/22-es szezonjának álomcsapata:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) - Botka Endre (Ferencvárosi TC), Miha Blazic (Ferencvárosi TC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) - Aissa Laidouni (Ferencvárosi TC), Yohan Croizet (Újpest FC), Bognár István (Paksi FC) - Ádám Martin (Paksi FC), Ryan Mmaee (Ferencvárosi TC), Tokmac Nguen (Ferencvárosi TC)

Ádám Martin a magyar szezon után, nem kis meglepetésre, az ottani idény közben Dél-Koreába szerződött. Legutóbb szeptember 11-én írhattunk róla, akkor újabb gólt szerzett az Ulszan Hyundai színeiben. A magyar válogatott támadó a Pohang Steelers elleni, hazai mérkőzésen büntetőből volt eredményes. Ez volt az 5. találata a bajnokságban. Ezzel a 31. a góllövőlistán.

Legutóbb csereként állt be a 83. percben. A dél-koreai bajnokság alapszakaszát csapata nyerte meg, október 1-től következik a rájátszás, amelyben 6 együttes érdekelt.