Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

A Liverpool Premier League-rekordja, Haaland mesterhármasa

Infostart
2022. augusztus 27. 20:18
Különleges mérkőzéseken szerzett három-három pontot a Premier League előző idényének első három helyezettje.

A Liverpool rosszul kezdte az idényt, a forduló előtt még nyeretlen volt, most alaposan kárpótolta a szurkolóit az Anfield Roadon. A Bournemouth ellen, 5-0-s félidő után, 9-0-ra győzött Jürgen Klopp csapata. Méghozzá úgy, hogy Mohamed Szalah nem talált a kapuba!

Ennél nagyobb különbséggel még soha nem nyert csapat a Premier League-ben, háromszor ugyanez az eredmény született, a Manchester United 1995-ben az Ipswich, 2021-ben a Southampton, míg a Leicester City, ugyancsak a Szentek ellen, 2019-ben nyert így.

A Manchester City a félidőben kétgólos hátrányba került otthon a Crystal Palace ellen, de ez semmit sem számított a lefújáskor, a mesterhármast elérő Erling Haaland vezérletével 4-2-re fordított a bajnoki címvédő.

A Chelsea Gallagher kiállítása miatt több mint egy félidőn át emberhátrányban játszott a Stamford Bridge-en a Leicester City ellen, mégis tudott nyerni, miután Raheem Sterling, az egyik új nyári szerzemény két gólt is szerzett.

Megvan a Manchester United második győzelme, Bruno Fernandes góljával 1-0-ra verte a Southamptont, Cristiano Ronaldo és Casemiro is beállt csereként.