Nyitókép: dvtk.eu

Diósgyőr: távozik Dragan Vukmir

Infostart
2022. augusztus 23. 17:49
A Pécsi MFC elleni vereséget követően, közös megegyezéssel, azonnali hatállyal szerződést bontott a DVTK és Dragan Vukmir

A vezető edző távozásáról, a diósgyőri klub honlapja nyomán, a csakfoci.hu számolt be. A szerb-magyar szakember az előző idényben, áprilisban érkezett Szegedről a feljutó helyen álló DVTK-hoz - írja a portál. A csapatnak azonban végül nem sikerült kiharcolnia az NB I-es indulás jogát.

A netes szaklap emlékeztet rá, hogy a Diósgyőr, a mostani NB II-es szezont sem kezdte jól, öt forduló után három vereség és két győzelem a miskolci együttes mérlege.

Hétfőn, a Pécs elleni mérkőzés végére kilenc emberre fogyatkozott együttessel kaptak ki a miskolciak 4-3-ra, amely után így nyilatkozott Vukmir, még a csapat edzőjeként:

"Saját magunkat vertük meg,

mert 10 emberrel is meccsben voltunk, és megint olcsó gólokat kaptunk. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, hiába mondom, nem fogadják el az emberek. A gólhelyzeteink megvoltak, de NB I-ben szereplő játékos ilyen hibát elkövet… Nagyon sajnálom, hogy ez a teljesítmény került a pályára. A csapat nagyon akart, 10 emberrel is jobban futballoztunk."

Dragan Vukmir összesen 12 mérkőzést élt meg a Diósgyőr élén, ezeken pedig csak ötször vezette sikerre csapatát.

A portál még megírja, hogy a DVTK-nál az edzéseket átmenetileg Szász Ferenc másodedző tartja az új vezetőedző – várhatóan egy-két napon belül esedékes – kinevezéséig.