Nyitókép: Alex Grimm

Rég nem csinált ilyet a Real Madrid

Infostart
2022. augusztus 21. 11:50
Nagyon sima győzelmet aratott a Real Madrid a La Ligában: Vigóban 4–1-re verte a Celtát. Carlo Ancelotti együttese tavaly november óta először szerzett négy gólt idegenbeli bajnoki találkozón.

Casemiro távozása után Ancelotti – Luka Modrić mellé – két francia középpályást állított a kezdő tizenegybe, Aurélien Tchouaménit és Eduardo Camavingát. Egy harmadik francia (sőt, játszott még Ferland Mendy is…), Karim Benzema szerzete a mérkőzés első gólját, egy kezezés után, büntetőből.

A Celta azt még, ugyancsak tizenegyesből, Iago Aspas révén kiegyenlítette, de aztán már csak a Madrid volt a pályán: Modrić, majd az ő passzából Vinícius Junior, végül Federico Valverde is szerzett gólt. Az utolsó percekben Eden Hazard – akinek átengedte Benzema a lövés lehetőségét – kihagyott egy tizenegyest.

  • Modrić sorozatban a tizenegyedik La Liga-idényében szerzett gólt, mindegyikben, amióta a Tottenhamtől a Madridhoz igazolt. Az eddigi góljait több mint felét a tizenhatoson kívülről vágta be, a mostanit körülbelül húsz méterről.
  • Fede Valverde a hetedik gólját lőtte a spanyol élvonalban, mindegyiket más-más stadionban.
  • 2015 januárja óta először fordult elő idegenbeli bajnokin, hogy a Madrid rúgott is és kapott is gólt büntetőből.
  • A csapat 2021 novembere óta először nyert vendégként a La Ligában négy gólt szerezve.
  • Carlo Ancelotti a kezdő tizenegybe mindössze egy spanyolt (Dani Carvajal) állított, a szerepet kapó öt cserejátékosból ellenben három (Dani Ceballos, Lucas Vazquez és Marco Asensio) spanyol.