Nyitókép: Illyés Tibor

A Ferencváros az Európa-liga főtáblájára jutás kapujában

Infostart
2022. augusztus 18. 18:54
A Ferencváros szerzett négy gólt és kihagyott kétszer négyet, helyzetből. A magyar bajnok 4-0-ra megverte a Shamrock Roverst az Európa-liga playoff körében, az első mérkőzésen. Megnyugtató előnnyel utazhat a dublini visszavágóra.

Az összeállítások. Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka – Besic, Laidouni – Auzqui, Nguen, A. Traoré – R. Mmaee. Shamrock: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon, Watts, O’Neill, Kavanagh, Lyons – Gaffney, Greene.

A Ferencváros uralja a játékot az első pillanatoktól.

A 13. percben megszületett a vezetés, Auzqui nehéz szögből, közelről, Mannus kapus „hóna alatt” a hálóba lőtte a labdát.

A 23. percben Ryan Mmaee 17 méterről lőtt, de a kapusnak nem okozott gondot.

Ivószünetet tartanak, nagyon meleg van, ez nem könnyíti meg a támadó csapat dolgát.

Balszerencse! A 33. percben Ryan Mmaee a legjobb ütemet kivárva lőtt, a jobb kapufáról kipattant a labda.

A 34. percben Laidouni kiugratta a balszélső helyén Ryan Mmaeét, aki felnézett, nagyon pontosan adott középre, Adama Traoré pedig a védőket megelőzve, öt méterről biztosan a kapuba lőtt, 2-0.

Laidouni, Traoré és Mmaee újabb látványos kombinációja után a marokkói lőtt, kicsit könnyelműen és nem elég erővel. Óriási helyzet volt.

Kicsit fura a helyzet. Eltelt az első félidő, 2-0-ra vezet a Ferencváros. Ez egy kupapárbajban, 45 perc után jó eredmény. Mégis az az ember érzése, lehetne több, ennyi idő alatt is eldőlhetett volna az egyébként 180 perces csata.

A második játékrész harmadik percében Ryan Mmaee ziccerbe hozta Tokmacot, az ő lövését még védte Mannus, de Hoare a kipattanő labdát éppen Adama Traoré elé rúgta, neki meg ez nem volt embertpróbáló feladat, 3-0.

Ryan Mmaee mintha ma el lenne átkozva. Előbb Tokmaccal közös akcióját védte a kapus, majd közelről a kapu fölé rúgta Traoré labdáját.

Hármat cserélt a Shamrock, számukra főleg szokatlanul nagy a meleg.

Auzqui és Ryan Mmaee befejezte mára, Marquinhos és Franck Boli beállt.

Besic jól játszott, csokat dolgozott, az utolsó 20 percre Vécsei váltja.

Újabb ziccer, Boli Marquinhost hozta helyzetbe, de a brazil gyengén lőtt.

Boli a 93. percben 15 méterről lőtt, Mannus szépen védett. A szöglet után Eldar Civic kappásból lőttt 18-19-ről, a kapus csak későn látta meg a labdát, nem tudott hárítani, 4-0.

Ha a futballisták olyan lelkesedéssel végigjátszották volna a meccset, mint ahogyan a közönség szurkolt, hat-hétgólos különbség lett volna a vége. Így is nyert a Fradi 4-0-ra, ahogyan mondani-írni szokták, megnyugtató előnnyel várja a visszavágót.