Nyitókép: Alex Grimm/Getty Images

Benzema és Alaba gólja hozta az újabb kupasikert a Madridnak

Infostart
2022. augusztus 10. 21:00
Helsinkiben a Bajnokok Ligáját védő Real Madrid 2-0-ra nyerte az Eintracht Frankfurt ellen az UEFA Szuperkupa-döntőt. A gólokat David Alaba és Karim Benzema lőtte.

A spanyol klub - 2002, 2014, 2016 és 2017 után - ötödször hódította el a trófeát, ezzel utolérte az AC Milant és az FC Barcelonát az örökrangsor élén.

A Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti negyedik Szuperkupa-diadalát ünnepelhette, kétszer az AC Milannal és immár kétszer a jelenlegi csapatával ért a csúcsra.

Az olasz Carlo Ancelotti edzőként negyedszer hódította el a trófeát, és így, Pep Guardiolát megelőzve, ő lett a legtöbb Szuperkupa-győzelemmel rendelkező edző.

Élő tudósításunk

A Madrid ugyanazzal a tizeneggyel kezd, mint a párizsi BL-döntőben a Liverpool ellen: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Jr. Az új szerzemények közül Rüdiger és Tchouameni is ott lesz a kispadon.

A frankfurtiak osztrák edzője, Oliver Glasner az alábbi tizenegyet választotta: Trapp – A. Touré, Tuta, Ndicka – Knauff, Sow, Rode, Lenz – Lindström, Kamada – Borré.

Eltelt hét-nyolc perc, madridi fölénnyel, de helyzet nélkül telt el. Némi izgalmat keltett, hogy Lindström kiugrott, tiszta helyzetből lőtt, de Courtois vetődve védett. A csatár lesen volt.

Hasonló jelenet, de a bal oldalon, Kamada ugrott ki, immár szabályos körülmények között, lőtt, de Courtois megint védett.

Éledezik a Madrid is, a középpályások inkább a bal oldalon Viníciust foglalkoztatják.

Valverde elment a jobbszélen, kiválóan adta be a labdát, Benzema okosan továbbtolta, a ziccerben lévő Vinícius elcsavarta a labdát Trapp mellett, de Tuta a „semmiből” előkerült, s a gólvonal előtt mentett.

Knauff kicsit kiszorított helyzetből lőtt, úgy fest, ma este nehéz Courtois-t lapos lövésekkel megverni.

Öt-hat perce mezőnyjáték folyik.

Végre valami: Benzema és Vinícius kombinációja utána brazil szép lövést küldött a bal sarok felé, Kevin Trapp látványosan védett. A következő akciónál Casemiro szinte lehetetlen labdát mentett meg az alapvonalnál, visszafejelte Alabának, aki a szinte üres kapuba lőtt, négy-öt lépésről. A 37. percben: Real Madrid–Eintracht Frankfurt 1-0.

Karim Benzema, az előző idény madridi gólkirálya éles, lapos lövéssel célozta meg a jobb alsó sarkot, harminc centit tévesztett.

Vége az első félidőnek.

Nem változott sokat a játék képe, az Eintracht megint megnyomta egy kicsit a félidő elejét.

A balhátvéd helyéről jól centerező Mendy labdája eljutott Viníciusig, a brazil lőtt, a labdája megpattant, de Trapp hárított.

Casemiro bevitte a labdát a tizenhatos előterébe, ballal lőtt – a lécre.

Egyszerű játék a futball. A 65. percben Vinícius elnyargalt a bal oldalon, csinált egy cselt, majd pontosan passzolt Benzemához, aki 16 méterről a kapuba lőtt. Trapp beleért, de nem tudott hárítani, 2-0.

A mérkőzés eldőlt, a Madrid már kettőt cserélt (a Frankfurt hármat), könnyedén futballoznak a spanyolok.

Vinícius, Kroos és Carvajal lement, Dani Ceballos és két új szerzemény állt be, Tchouaméni és Rüdiger.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert a Real Madrid.