Nyitókép: Alex Caparros/Getty Images

Hat gólt szórt a Barcelona, Lewandowskinál is megtört a jég – videóval

Infostart
2022. augusztus 8. 07:12
Elképesztően jól sikerült Robert Lewandowski bemutatkozása a Camp Nouban, a Barcelona játékosaként. A katalánok 6-0-ra verték a mexikói UNAM-ot a Joan Gamper-kupáért vívott gálamérkőzésen, a lengyel sztár 19 perc alatt szerzett egy gólt és előkészített további kettőt.

Még az első félidő felénél sem tartott a mérkőzés, amikor a Barcelona már 4-0-ra vezetett, Lewandowski, Pedri, Dembélé, majd újra Pedri szerzett gólt. A lengyel középpályás és a fiatal Pedri különösen jól megértették egymást összjátékukból született három gól is.Az egyiknél Lewandowski sarokkal adott gólpasszt. A negyediknél Raphinha szolgálta ki a francia világbajnokot.

A szünetben sokat cserélt a Barca, beállt Franck Kessie és Pierre-Emerick Aubameyang is. A 48. percben a Milantól vett középpályás hozta helyzetbe Aubameyangot, aki megszerezte az ötödik gólt. A végeredményt Frenkie de Jong állította be a 84. percben.

A katalánok az alábbi összeállításban játszottak: Ter Stegen (Iñaki Peña, 61.); Sergi Roberto (Dest, 61.), Araujo (Kounde, 61.), Eric Garcia (Piqué, 46.), Balde (Jordi Alba, 46.); Busquets (Nico, 46.), Gavi (Kessie, 46.), Pedri (De Jong, 46.); Dembélé (Aubameyang, 46.), Lewandowski (Depay, 61.), Raphinha (Ansu Fati, 46.).

A Barcelona tökéletes főpróbát tartott a Rayo Vallecano elleni, szombati bajnoki rajt előtt. Ugyanakkor egyelőre az új szerzeményeknek nincsen játékengedélye. A héten a klub vezetőinek újabb bevételekre kell szert tenniük, hogy a gondot orvosolják. Elképzelhető Frenkie de Jong, Memphis Depay és Samuel Umtiti távozása is. Ugyanakkor várhatóan még további új játékos is érkezik, Marcos Alonso a Chelsea-től.