Nyitókép: Mike Hewitt

Így nyert az Arsenal a Premier League nyitányán – videóval

Infostart
2022. augusztus 6. 09:10
Idegenbeli győzelemmel kezdett a megerősödött Arsenal a Premier League 2022–2023-as idényében nyitányán. A legyőzött Crystal Palace menedzsere az Ágyúsok korábbi legendája, Patrick Vieira.

A Premier League első gólját Gabriel Martinelli szerezte a mérkőzés 20. percében, a Manchester Citytől érkezett ukrán védő, Olekszandr Zincsenko előkészítése után. Korábban még sohasem szerezte brazil játékos a az élvonalbeli bajnoki idény első gólját.

A második találat a 85. percben esett a Selhurst Parkban, Guéhiről saját kapujába került a labda, 2-0. Mikel Arteta menedzser a 98. mérkőzésén az ötvenedik bajnoki győzelmét aratta az Arsenal élén. Noha sokan, sokszor megkérdőjelezik sikerességét, csak Arsene Wenger jutott el a klub korábbi szakvezetői közül kevesebb mérkőzésen (94) a félszázadik sikerig.

Az Ágyúsoknál jól játszottak a debütánsok, így Gabriel Jesus, Olekszandr Zincsenko és elsősorban a kölcsönadásból visszarendelt, mindössze 21 éves francia védő, William Saliba, akinek berobbanása az idény egyik szenzációja lehet.