Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Emilio Naranjo

A Liverpool újabb trófeát gyűjtött

Infostart
2022. július 30. 20:09
A Liverpool nyerte a Community Shieldnek nevezett angol szuperkupa-mérkőzést, amely hagyományosan az ottani labdarúgó-idény indítója. A Vörösök – ezúttal nem a szokásos helyszínen, a Wembley-ben, hanem Leicesterben – 3-1-re verték a bajnok Manchester Cityt.

A Pool az első félidőben Trent Alexander-Arnold látványos csavarásával szerzett vezetést a 21. percben. A második félidőben az új szerzemény, az argentin Julian Álvarez kiegyenlített, de a Liverpoolnak volt erre két válasza is.

A 83. percben Mohamed Szalad értékesítette a Rúben Dias kezezéséért megítélt büntetőt, majd a 94. percben a Benficától érkezett Darwin Múnez beállította a végeredményt, 3-1.

A két összeállítás. Liverpool: Adrian – Alexander-Arnold (J. Milner, 74.), Matip, Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Elliott, 73.), Fabinho, Thiago (Keita, 85.) – Szalah, Firmino (Núnez, 59.), L. Díaz

Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Días, Aké, Joao Cancelo – Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne (Gündogan, 73.) – Mahrez (Álvarez, 58.), Haaland, Grealish (Foden, 58.).