Viharos körülmények között verte a City Haaland góljával a Bayernt

Infostart
2022. július 24. 08:59
Wisconsin államot is elérte a vihar: kétszer is félbe kellett szakítani a Manchester City és a Bayern München mérkőzését a Green Bay-ben lévő Lambeau Fielden. A végeredmény: Erling Haaland góljával az angol bajnok 1-0-ra megverte a németet.

Haaland most játszott először a Cityben, több mint két évtizeddel azt követően, hogy édesapja is szerepelt a klubban. A mérkőzés legjobbjának választott Jack Grealish labdáját értékesítette.

A Kicker beszámolója szerint „A kezdőrúgást – a rossz idő ellenére 15 perccel elhalasztották. Az előrejelzés alapjául szolgáló műszer azt mutatta, eső várható, zivatar nem. A prognózis azonban nem volt egészen megfelelő. Két perccel a kezdés után a fényshow folytatódott a Green Bay feletti, antracit színű esti égen. A játékvezető bő tíz percig nézte a helyzetet. Majd miután Erling Haaland révén a Manchester City 1-0-s előnyt szerzett, a játékvezető megszakította a mérkőzést. Villámlás, mennydörgés, eső, vihar. A szurkolók eltűntek a lelátók mögött, mire fél óra múlva megérkezett a bejelentés: folytatják. A show-nak folytatódnia kell. Éljenzés tört ki, Laola-hullám járta át a közönséget. Mindannyian, a 78 128 néző egyaránt szerette volna a folytatást.

Az 57 perces szünet után újra elindult a labda. Lerövidített, mindössze 40 perces félidőkkel és csupán ötperces szünettel, a játékosok be sem mentek az öltözőbe.”

Egyébként ez volt az első labdarúgó-mérkőzés, amelyet a híres NFL-csapat, a Green Bay Packers pályáján rendeztek.

A City az Éderson – Joao Cancelo, Rúben Dias (Walker, 57.), Ake, Wilson-Esbrand (Lewis, 81) – Rodrygo, De Bruyne, Bernardo Silva (Phillips, 65.) – Mahrez (Palmer, 65.), Haaland (Alvarez, 41.), Grealish összeállításban játszott.

A Bayern: Neuer (Ulreich, 41.) – Pavard (Nianzou, 70.), Upamecano (De Ligt, 52.), Hernandez (Stanisic, 70.), Davies (Vidovic, 70.) – Kimmich, Sabitzer (Gravenberch, 52.) – Gnabry (Wanner, 70.), Sané (Musiala, 52.), Coman (Mazraoui, 41.) – Müller (Zirkzee, 70.). Csak Joshua Kimmich játszott végig, De Ligt bemutatkozott.