Most már biztos: Lewandowski a Barcelonáé

Infostart
2022. július 16. 10:10
Immár a Bayern München is rábólintott az átigazolásra, Robert Lewandowski a Barcelona játékosa lesz.

A világ legjobbjának választott futballistának még egy év hátra volt a bajoroknál a szerződéséből, de egy speciális szabály alapján kérelmezhette átigazolását. Ha nem is könnyen, de ennek alapján végül megszületett a megállapodás, a katalán klub körülbelül ötvenmillió eurót fizet a játékosért a Bayern Münchennek - a Bild értesülései szerint.

A lengyel játékos már szombaton Barcelonába érkezik, hogy aláírja 4 évre szóló szerződését, majd a tervek szerint elutazik új társaival az Egyesült Államokba, a csapat nyári túrájára.

A 33 éves csatár korábban már többször jelezte, hogy távozni szeretne a német bajnoktól, de az egyesület vezetősége korábban kijelentette, hogy nem eladó.

Oliver Kahn, a bajor klub elnöke megerősítette, hogy megszületett a szóbeli megállapodás, de hangsúlyozta, hogy a részletek kidolgozása még hátravan.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert. Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát.