Nyitókép: Ryan Pierse/Getty Images

Megvan a Chelsea új tulajdonosa

Infostart
2022. május 7. 09:58
Az amerikai Todd Boehly vezette konzorcium a befutó.

Megvan a megállapodás a Chelsea tulajdonosváltásáról. A Todd Boehly vezette befektetői csoport összesen 4,25 milliárd fontot (1890 milliárd forint) fizet a BL-ben címvédő angol futballklubért. Az összegből 2,5 milliárd fontért vásárolják meg az egyesület részvényeit, ezt egy befagyasztott bankszámlán helyezik el, és a pénzt jótékony célra fordítják, az eddigi tulajdonos, Roman Abramovics ígéretének megfelelően. Ezen felül 1,75 milliárd fontos befektetést vállaltak a klubban, benne a stadionnal, az akadémiával és a női csapattal.

A klub hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint az eladás május végével zárulhat le. Szükség van hozzá a brit kormány, valamint az angol futballszövetség és a Premier League jóváhagyására.

A konzorcium "arca" Todd Boehly amerikai üzletember, akinek számos területen vannak érdekeltségei, az ingatlanpiactól a médiáig. Résztulajdonos a Los Angeles Dodgers baseballcsapatban és a Los Angeles Lakers kosárcsapatban. A befektetői csoprt tagja Mark Walter és a svájci milliárdos, Hansjörg Wyss.

Roman Abramovicsnak azért kell megválnia a Chelsea-től, mert a brit kormány szankciókat hozott ellene, befagyasztotta vagyonát is, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való kapcsolata miatt.