Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem jutott be az RB Leipzig az Európa-liga döntőjébe

Infostart
2022. május 5. 21:01
Nem sikerült bejutnia az Európa-liga döntőjébe az RB Leipzignek, miután 3-1-re kikapott a Rangerstől Glasgow-ban. A német csapat akkor kapta a harmadik gólt, amikor a legjobban játszott.

Az Európa-ligában az első mérkőzéseken a német csapatok szereztek előnyt, az RB Leipzig Lipcsében 1-0-ra verte a skót Rangerst, míg az Eintracht Frankfurt 2-1-re nyert a West Ham United pályáján.

A Konferencia-ligában a Leicester City és az AS Roma 1-1-re végzett, a Feyenoord 3-2-re verte Rotterdamban az Olympique Marseille-t.

Az Ibrox Parkban gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a Rangerst hosszú ideig szolgáló szertárosra, Jimmy Bellre emlékeztek.

A 3. percben vezette az első kontrát az RB Leipzig, Nkunku révén.

AS Roma–Leicester City 1-0: Angol játékos szerzett gólt az angolok ellen, a korábbi Chelsea-futballista, Tommy Abraham. Összesítésben 2-1 Mourinho "farkasainak".

Ahogyan Domenico Tedesco, a lipcseiek edzője megjósolta, támadóbb szellemű a Rangers játéka, mint a múlt héten. Ám Gulácsi Péternek eddig nem volt dolga.

Elkiabáltuk… A Rangers az első nagy helyzetét a 19. percben gólra váltotta, oda a lipcseiek előnye. Tavernier lőtte közelről a labdát a hálóba. Rangers–RB Leipzig 1-0, összesítésben 1-1.

Gyorsan jött még egy gól, ezt Kamara lőtt. Összesítésben 2-1 a Rangersnek, most már a hosszabbításhoz is gólt kell szereznie a lipcseieknek.

Két perc alatt egy-egy helyzet mindkét oldalon, maradt a 2-0-s skót vezetés.

Eintracht Frankfurt–West Ham United 1-0: Borre góljával előnybe a frankfurti csapat, sőt összesítésben már 3-1.

Nincs változás, Willi Orbán jó helyzetből fejelhetett, de nem találta el a kaput.

Félidő mind a négy mérkőzésen.

Az Ibrox Parkban (is) megkezdődött a második félidő, Domenico Tedesco egyelőre nem cserélt, Szoboszlai Dominik még a kispadon.

Nincs újabb gól, de a Rangers továbbra is jobban, veszélyesebben futballozik.

A 61. percben cseréltek a lipcseiek, Dani Olmo helyére beállt Szoboszlai Dominik.

A második félidő közepén járnak Marseille-ben, Rómában, Glasgow-ban és Frankfurtban, nincs változás az eredményekben. Jelen állás szerint a Rangers és az Eintracht Frankfurt vívja majd az Európa-liga, illetve a Roma és a Feyenoord a Konferencia-liga döntőjét.

Változás! Angelino, aki az első mérkőzés egyetlen gólját lőtte, kiszolgálta Nkunkut, aki szépített. Az állás 2-1 a Rangersnek, de ez elég a lipcseieknek a hosszabbításra.

A mérkőzésnek ebben a szakaszában játszik a legjobban az RBL.

Kár az újabb bekapott gólért. A Rangers Lundstram révén visszaállította a kétgólos különbséget. A skótok megint továbbjutásra állnak.

Végeredmények

Európa-liga

Rangers–RB Leipzig 3-1 (összesítésben 3-2)

Eintracht Frankfurt–West Ham United 1-0 (összesítésben 3-1)

A döntőben: Rangers–Eintracht Frankfurt

Konferencia-liga

AS Roma–Leicester City 1-0 (összesítésben 2-1)

Olympique Marseille–Feyenoord 0-0 (összesítésben 2-3)