Nyitókép: Angel Martinez/Getty Images

Könnyed négygólos sikerrel bajnok a Real Madrid

Infostart
2022. április 30. 16:15
Könnyed négygólos győzelmet aratott a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság, a La Liga szombat délutáni mérkőzésén az Espanyol ellen. Ez egyben azt is jelenti, hogy a „fehérek” bebiztosították történetük 35. bajnoki címét.

A Real Madridnak egyetlen pontra van szüksége a bajnoki címhez a hátralévő fordulókban, még akkor is, ha a Barcelona minden mérkőzését megnyeri. Carlo Ancelotti együttese 16.15-től az Espanyolt fogadja a Bernabéuban.

Nyilvánvaló, hogy az olasz sztáredző számára a szerdai, Manchester vCity elleni BL-elődöntő van a fókuszban. Alaptizenegyének mezőnyjátékosai közül a többséget pihenteti. Courtois előtt Lucas Vázquez, Vallejo, Casemiro, Marcelo, a középpályán Modric, Camavinga és Dani Ceballos, elöl Rodrygo, Mariano Diaz és Marco Asensio kezd.

A királyi klub gyászkarszalagot viselve masírozott ki a pályára, a napokban autóbalesetben elhunyt kolumbiai futballista, az egyesület egykori játékosa, Freddy Rincón, valamint a 79 éves korában elhunyt Fernando Túnez emlékére.

A kezdés előtt a 2011 óta az egyesület tiszteletbeli tagjai közé tartozó Rafael Nadalt ünnepelték, övé lett a kezdőrúgás, elismerve az első olyan teniszező kiválóságát, aki 21 GS-tornát nyert (eddigi) pályafutása során.

A 3. percben Luka Modric labdája után Mariano Diaz lőhetett, Sergi Gómez belelépett a labda útjába.

Az első tíz percben kifejezetten bátran, aktívan játszott az Espanyol.

Madridi kapufa, Mariano közelről alig találta el a labdát.

A 22. percben ismét Modric labdájából, ismét Mariano került helyzetbe, ezúttal tizenkét méterről, fejjel, nem találta el a kaput.

A 33. percben vezetést szerzett a Madrid, mégpedig brazil góllal. Marcelo nagyon pontos labdát adott a balösszekötő helyén feltűnő Rodrygónak, aki kilőtte a bal alsó sarkot. Real Madrid–Espanyol 1-0.

Rodrygo gólja. (Fotó: Angel Martinez/Getty Images)

A 43. percben Mariano vállal ütközött Herrerával, Rodrygo elcsente az ott maradó labdát és magabiztosan a kapuba lőtt. Real Madrid–Espanyol 2-0.

Félidő, a Real Madrid minden bizonnyal 45 percnyire van története 35. bajnoki címétől.

Az. 55. percben növelte előnyét a Real Madrid, Marco Asensio egy kontra végén (!) emelte a kapuba a labdát. Real Madrid–Espanyol 3-0.

Luka Modric, Mariano Diaz és Casemiro lement, Toni Kroos, Isco és Karim Benzema játszik egy kicsit.

A 71. percben Karim Benzema előkészítése után Isco a kapuba lőtte a labdát. A bíró elvette a gólt, mert Rodrygo lesen állva zavarta a kapus, Diego López kilátását. Nincs jelentősége.

Rodrygo és Camavinga lement, beállt Vinícius Júnior és az újonc Mario Gila.

A 81. percben feállva tombolt a madridi publikum: Vinícius Júnior a tizenhatoson belül hátragurított labdáját Karim Benzema ballal a kapuba lőtte. A Real Madrid középcsatára a 42. mérkőzésén a 42. gólját lőtte a mostani szezonban. A La Ligában 26 góllal vezeti a mesterlövészek listáját.

Vége a mérkőzésnek, a Real Madrid 35. alkalommal bajnok. Ilyen „korán”, már négy fordulóval a zárás előtt, legutóbb 1990-ben nyerte meg a címet.

Carlo Ancelotti a világ első futballedzője, aki a legerősebb öt európai bajnokság mindegyikét megnyerte. Csak a La Liga hiányzott a kollekcióból.

Marcelo, aki ma a karszalagot viselte, a klubtörténet legeredményesebb játékosa lett, huszonnegyedik címét szerezte a „fehérekkel”.