Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Megnyugtató előnyt szerzett a Liverpool a BL-elődöntőben

Infostart
2022. április 27. 21:00
Előnnyel mehet a Liverpool hat nap múlva a Villarrealhoz, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcában. A Vörösök 2-0-ra nyerték az első mérkőzést, s úgy utaznak Spanyolországba, hogy eddig mind az öt idegenbeli mérkőzésüket megnyerték ebben a sorozatban.

A Liverpool a legerősebb tizenegyével játszhat, leszámítva azt, hogy Roberto „Bob” Firmino sérült, de lewhet, hogy egyébként is Luis Diaz kezdett volna. Joel Matip helyett az utóbbi időben kifejezetten gfólerős Konaté kapott játéklehetőséget. A tizenegy: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Thiago – Szalah, Mané, Luis Diaz.

A Villarrealból hiányzik az első számú góllövő, Gerard Moreno, így viszont játsazik a Münchenben a továbbjutást jelentő egyenlítő gólt megszerző Samu Chukwueze. A tizenegy: Rulli – Foyth, Raul Albiol, Pau, Estupinan – Capoue, Parejo, Coquelin – Chukwueze, Lo Celso, Danjuma.

Liverpooli mezőnyfölénnyel telt az első öt perc.

A 12. percben Szalah kiváló ütemben emelte fel a labdát a védők mögé berobbanó Sadio Manénak, de a szenegáli csatár tőle szokatlanul rosszul találta el fejével a labdát.Luisa Díaz lövése kijött Rulliról, de messze voltak a támadók.

A 22. percben Henderson a tizenhatos oldalvonaláról, „nulla” szögből lőtt, Rulli rajta volt.

Az argentin kapusról megint kijött a labda, de szerencséjére sárga mezesek közé pattant. A 35. percben Trent Alexander-Arnold kapásból kapu elé küldte a labdát, Szalah, ugyancsak kapásból alig tévesztette el a kaput.

A 42. percben Thiago Alcantara 22 méteres lövése a kapufáról pattant ki.

Vége az első játékrésznek, félidő.

Luis Diaz és Juan Foyth csatája. (Fotó: Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Az 50. percben Fabinho közelről a hálóba lőtt, de Van Dijk lesről fejelte elé a labdát.

Az 53. percben Henderson beadása Estupinan lábán ireányt változtatott, Rulli csak beleütni tudott a labdába, ami a kapuba hullott. Liverpool–Villarreal 1-0.

Jordan Henderson a gólt érő beadását ünnepli. (Fotó: David Ramos/Getty Images)
Mané figyeli az első liverpooli gól előtt, hogy Rulli csak beleütni tudott a labdába. (Fotó: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

Az 55. percben Szalah kötényben passzolva hozta helyzetbe Manét, aki a lesghatárról éppen el tudta pöckölni a labdát Rulli mellett, a sarokba. Liverpool–Villarreal 2-0.

A 64. percben Robertson lesgólt lőtt.

Folyamatosan támad a Liverpool, Luis Diaz lövése ment mellé.

A Villarreal hármat, a Liverpool kettőt cserélt.

Vége a mérekőzésnek, 2-0-ra nyert a Liverpool. Visszavágó jövő kedden.