Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nem minden meccs számít bele az FTC-Győr versengésbe

Infostart / MTI
2022. április 15. 14:35
Így most 80 gól a különbség

Bizonyos mérkőzéseket nem vesznek figyelembe a címvédő Ferencváros és az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC versengése során a női kézilabda NB I-ben.

Miután az FTC a bajnokság 22. fordulójában 29-24-re legyőzte legnagyobb hazai riválisát, a két csapat között a végeredményről az összgólkülönbség dönt, amennyiben azonos pontszámmal állnak majd 26 fordulót követően.

A magyar szövetség csütörtöki közleménye szerint a bajnoki rendszabályok kimondják, hogy az össz-gólkülönbség megállapításakor valamennyi érintett csapatnál csak azokat a mérkőzéseket lehet figyelembe venni, amelyeket az azonos pontszámú együttesek ugyanazon ellenfelekkel szemben, azonos pályaválasztással a játéktéren ténylegesen lejátszottak.

Ennek értelmében a gólkülönbség-számításba az MTK, az Érd és a Szombathely elleni bajnoki találkozók gólkülönbségét nem számítják majd be pontazonosság esetén, mert az MTK és az Érd ellen a győriek, a Szombathely ellen pedig a fővárosiak kapták meg a két pontot 10-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül.

A Győr jelenleg figyelembe vehető gólkülönbsége +250, a Ferencvárosé pedig +170.