Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tetemes összeg üti Liu Shaoang markát

Infostart
2022. április 14. 12:28
A rövidpályás gyorskorcsolyázó 2022-ben többszörösen is történelmet írt: a magyar sport történetének első téli olimpiai bajnoka lett, a montreali világversenyen pedig minden egyéni számban első helyezést ért el.

Liu Shaoangot nemcsak az olimpiai eredményei után fog nagy összeget kapni, hanem az európai- és világbajnoki eredményei után is – írja a Bors.

Az évente megrendezésre kerülő versenyek esetében 6,25 millió forintot jelent aranyérmenként. Így az 500, az 1000 és az 1500 méteren elért montreali helyezései után 18,75 millió forintot fog kapni. Ha ehhez hozzájön a pekingi olimpiai eredménye, akkor „csak” az állami támogatásokkal közel 160 millió forint ütheti a markát – olvasható.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó azonban nem kíván „elégedetten hátradőlni”: „van még egy cím, ami hiányzik a gyűjteményemből, hiszen a férfiváltóval még nem nyertünk világbajnokságot. Meg aztán az, hogy újra sporttörténelmi sikereket értünk el, egyáltalán nem jelenti azt, hogy itt a vége” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.