Nyitókép: Eric Alonso/Getty Images

Három gólt kapott, kiesett a Barcelona az Európa-ligából

Infostart
2022. április 14. 23:55
Óriási meglepetésre nem jutott be a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe az FC Barcelona, miután 3-2-re kikapott az Eintracht Frankfurttól. A katalánok a Camp Nouban egyetlen pillanatra sem álltak továbbjutásra.

Az első találkozó 1-1-es döntetlene után az is kérdés volt, megszerzi-e a Barcelona Xavi irányítása alatt az első hazai győzelmét a nemzetközi kupaporondon. Emlékezetes, hogy a Barca a Napoli, majd a Galatasaray ellen is úgy jutott tovább az előző fordulókban, hogy a hazai döntetlen után idegenben nyert.

Az Eintracht azonban élete mérkőzését játszotta, s Filip Kosztics két, illetve Borré egy góljával a 90. percben 3-0-ra vezetett. A szokatlanul hosszú, 12 perces hosszabbításban a katalánok két gólt is szereztek (Busquets, Depay), de a másodikat a mérkőzés utolsó lövéséből, így már nem volt esélyük az egyenlítésre.

A Barcelona e találkozó előtt 15 mérkőzésen maradt veretlen, minden sorozatot figyelembe véve, 11-szer nyert négy döntetlen mellett.

Az Eintracht Frankfurt 4-3-as összesítéssel elődöntőbe jutott, ellenfele az Olympique Lyon ellen 3-0-ra nyerő West Ham United lesz. (A másik ágon: Rb Leipzig–Rangers FC). A német klub története során ötödször játszott nemzetközi kupamérkőzést idegenben, spanyol klub ellen, s még soha nem veszített.

A Konferencia Ligában a Feyenoord, az AS Roma, a Leicester City és az Olympique Marseille maradt állva, az elődöntő párosítása: Leicester City–AS Roma, Feyenoord–Olympique Marseille.