Nyitókép: Denis Linine/Getty Images

40 ezer meccs élőben – streamingszolgáltatást indított a FIFA

Infostart
2022. április 14. 11:25
FIFA+ néven indított ingyenes, de nem reklámmentes streamingszolgáltatást a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, vagyis a FIFA nemrég bejelentette, hogy streamingszolgáltatást indít. Ez a FIFA+, ahol élőben közvetítik a férfi és a női mérkőzéseket, valamint saját gyártású sorozatokat és dokumentumfilmeket is kínál. A platformon a régebbi világbajnokságok mérkőzéseinek archívumát, valamint híreket, statisztikákat és a fantasy league-et is megtalálják majd a felhasználók – írja a hvg.hu.

A FIFA azt ígéri, évente nagyjából 40 ezer mérkőzést lehet majd élőben nyomon követni a platformon. Az induláskor nagyjából 1400 élő közvetítéssel találkozhatnak majd az előfizetők havonta, amit később havi 4000-re bővít majd a szolgáltató.

A dokumentumfilmek közül a Ronaldinhóról, Dani Alvesről, valamint Lucy Bronze-ról szólót lehet majd első körben megtalálni.

A FIFA+ induláskor ingyenes lesz, de hirdetések jelennek majd meg rajta. Emiatt a felhasználók a top bajnokságokkal biztosan nem találkozhatnak, helyette az olyan kisebb bajnokságokat kísérhetik figyelemmel, mint a lengyel vagy a dán. Ennek oka, hogy például Angliában, Németországban és Spanyolországban is le vannak kötve a közvetítési jogok, a FIFA pedig nem rendelkezik annyi pénzzel, hogy ezeket a jogokat megvásárolja.

A 2022-es világbajnokságot sem lehet majd nyomon követni, annak közvetítési jogát ugyanis szintén értékesítették már.