Nyitókép: Alex Caparros/Getty Images

Meglepő mérleggel várja a Villarreal a müncheni fellépést

Infostart
2022. április 12. 15:16
A Bayern edzője mentális problémákat fedezett fel, ezért sokat beszélgetett a játékosaival az elmúlt napokban. A müncheniek két és fél év után játszhatnak újra telt ház előtt a BL-ben.

A Bayern München egygólos hátrányból kezdi kedd este a Villarreal elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőt. Kétségtelen, hogy kiváló a bajorok hazai mérlege a sorozatban. De a spanyolok Unai Emeryvel még egyszer sem veszítettek nemzetközi kupamérkőzést az egyenes kieséses szakaszokban.

A Villarreal pedig nagyon készül. Unai Emery edző a múlt szerdaihoz képest a teljes kezdő tizenegyét „lecserélte” a szombati, Athletic Bilbao elleni bajnokira, igaz, néhány kulcsember a második félidőben azért beszállt. A tekintélyes német sportmagazin, a Kicker úgy véli, a La Liga hetedik helyezettje az első meccsen bebizonyította, hogy futballozni akar, és nem rombolni. „A spanyolok támadómegoldásokat keresnek, labdabiztosak és gyors kombinációs játékra képesek. Kevés teret adnak az ellenfélnek, s alig követnek el nagy egyéni hibát. Így játszottak a nyolcaddöntőben, a torinói visszavágón, amelyet a Villarreal 3-0-ra nyert meg az első meccs 1-1-es döntetlenje után a Juventus ellen.”

Unai Emery irányításával az Európa-liga-győztes gárda még nem kapott ki az egyenes kieséses szakaszban, sem 2021-ben, sem 2022-ben a nemzetközi porondon.

Miben bízhat mégis a Bayern?

Elsősorban a rutinban és játékosai egyéni képességében. A müncheniek eddig négy hazai mérkőzést játszottak a 2021–2022-es BL-sorozatban, ezeken összesen húsz gólt szereztek. Olyan csapatok ellen, mint a Dinamo Kijev, a Benfica, a Barcelona és az RB Salzburg.

Julian Nagelsmann edző úgy véli, még egyszer nem nyújthat olyan rossz játékot, mint a Villarreal elleni első találkozón. Ugyanakkor dühös, s némileg tanácstalan (a Kicker szerint) amiatt, hogy a Villarreal elleni betli után az 1-0-s győzelem ellenére, az Augsburg ellen, Münchenben sem ment játékosainak. Állítólag mentális problémákat fedezett fel, ezért sokat beszélgetett a játékosaival az elmúlt napokban.

Kicsit odaszúrt a Villarrealnak:

„Az első meccsen hibát követtek el: életben hagytak minket. Ezt ki kell használnunk.”

A Villarreal 2009 óta először került a legjobb nyolc közé – összességében is csak harmadszor. A Bayern ellenben az elmúlt tizenegy évben 10. alkalommal került a negyeddöntőbe, a kivételt 2019 jelentette, amikor Niko Kovac irányításával kikapott a nyolcaddöntőben a Liverpooltól (0-0, 1-3).

Ezúttal 75 ezer néző lesz az Allianz Arénában. A koronavírus-járvány indokolta korlátozások miatt ez az első alkalom, hogy BL-mérkőzésen telt ház lesz ott a 2019-es őszi, Tottenham elleni mérkőzés óta.

A negyeddöntő visszavágója: Bayern München–Villarreal (az első mérkőzésen 0-1), 21.00, tv: Sport1