Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Ki gondolta volna ezeket a Real Madrid győzelme után?

Infostart
2022. április 10. 13:55
A Real Madrid 2-0-ra győzött a Getafe ellen a La Liga, a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. Ebben alighanem nincsen semmi meglepő. Néhány más számadatban a győzelemmel kapcsolatban annál inkább.

Carlo Ancelottit gyakran bírálják azért, mert keveset pihenteti a harminc fölötti sztárjait, most azonban Fede Valverde, Casemiro és Eduardo Camavinga alkotta a középpályás hármast, Toni Kroos és Luka Modrić pihenőt kapott. A statisztikusok szerint Ancelotti bátrabban rotálhatna: a csapat ugyanis a mérkőzései 80 százalékát megnyerte a 2014–2015-ös idény eleje óta, ha a német és a horvát sztár egyszerre hiányzott a kezdőcsapatból. Harmincöt ilyen meccs volt (minden sorozatot figyelembe véve), 28-at megnyert ezekből a Madrid, három döntetlen és négy vereség mellett.

A Real Madrid immár 12 hazai mérkőzésből álló győzelmi sorozatot számlál a Getafe ellen, nincs még egy csapat, amelyik ellen ilyen jó lenne a mérleg pályaválasztóként az utóbbi időben.

A királyi klub a legutóbbi kilenc hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a madridi és a Madrid-környéki riválisok ellen. Ezekből nyolcon még gólt sem kapott.

Kevesen fogadtak arra, hogy Casemiro szerezi majd a Madrid egyik gólját. A brazil középpályás 45 tétmérkőzés után talált ismét a kapuba. A spanyol élvonalban csupán egyetlen játékos akadt szombat estig, akinek több sikertelen gólszerzési kísérlete volt, mint Casemirónak, mégpedig Adrián Embarbának, az Espanyolból.

A másik gólt Lucas Vázquez érte el, mégpedig bal lábbal. A jobbhátvédként, jobb oldali középpályásként és jobbszélsőként is bevethető mindenes egy kicsit egylábas: 2018 decemberében szerzett legutóbb gólt a La Ligában ballal.