Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

FTC-bravúr a vízilabda-BL-ben

Infostart / MTI
2022. április 9. 20:19
Megnőttek az esélyek a Final 8-szereplésre.

A Ferencváros bravúros, 10-8-as győzelmet aratott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 12. fordulójában.

A két együttes egymás elleni korábbi csoportmeccsén novemberben 9-9-es döntetlen született, a tét hatalmas volt szombaton a pireuszi összecsapáson, hiszen a csapatok azonos pontszámmal álltak a csoport negyedik, még éppen nyolcas döntőt érő helyén.

Ezúttal is rendkívül kiélezett összecsapást vívtak a felek, a Ferencváros - amely 2019-ben éppen az Olimpiakoszt győzte le ötméteresekkel a sorozat hannoveri döntőjében - a harmadik negyedben ellépett ellenfelétől. A görögök a hajrában egy perccel a vége előtt egy gólra felzárkóztak, de Vámos első találata lezárta a találkozót.

A zöld-fehérek 12 mérkőzés után így 22 ponttal a negyedik helyen állnak, legközelebb április 20-án a szerb Radnickit fogadják.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Az előző idényben döntős magyar csapat az előző fordulóban a szerb Novi Beograd vendégeként diadalmaskodott, ezzel a két sikerrel újra jó esélye van arra, hogy ott legyen a sorozat nyolcas döntőjében.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:

Olimpiakosz (görög) - FTC-Telekom Waterpolo 8-10 (1-1, 3-3, 2-5, 2-1)

a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Ve. 3, Molnár, Varga Dé. 2-2, Ubovic, Német, Vámos 1-1