Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Giovannini

Mancini szerint ez élete legnagyobb csalódása

Infostart
2022. március 25. 07:14
Az észak-macedónok elleni 1-0-s vereségével a világbajnoki részvétel lehetőségétől elbúcsúzó olasz válogatott szövetségi kapitánya megtörten nyilatkozott a kudarc után.

„Ahogy az Eb volt életem legcsodálatosabb élménye, ez most a legnagyobb csalódás. Nem mondhatunk semmit, ez a futball, néha hihetetlen dolgok történnek, most éppen velünk.

Először is nem kellett volna itt lennünk, meg kellett volna nyerni a csoportot. Ma mindent megtettünk a győzelemért, még beszélni is nehéz erről.

Teljesen megérdemelten győztünk az Eb-n, nagyszerűen futballoztunk. Aztán a tornán szerzett tőkénket elvitte a balszerencse, szeptembertől kezdve hihetetlen dolgok történtek.

Uraltuk a csoportot, nagyon közel voltunk a továbbjutáshoz, de nem sikerült. Ma este a 92. percben gólt kaptunk gólt, ami nagy hiba, nem szokás.

Ez egy jó játékosokból álló válogatott, sajnálom őket."

Roberto Mancinit kérdezték arról is, folytatja-e a munkát a válogatottnál:

„Meglátjuk. Úgy gondolom, hogy egyelőre mindenki túlságosan csalódott ahhoz, hogy a jövőről beszéljen.

Meg kell mondanom, most többet foglalkozom a játékosaimmal, mint júliusban. Ez egy nagyon nehéz pillanat, mérhetetlenül szeretem őket. Túl korai megmondani, hogy mi fog ezután történni, mivel nagy a csalódás, ugyanakkor ez egy nagyszerű játékosokból álló csapat, fényes jövő előtt.”