Női kézilabda BL - Svédországban is nyert a Győr

Infostart / MTI
2022. február 13. 18:25
A Győri Audi ETO KC 31-25-re nyert a svéd IK Sävehof vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójából vasárnapra halasztott mérkőzésén.

Az ETO rekordot jelentő, immár hetven mérkőzésből álló, 2018 januárja óta, több mint négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 62 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Eredmény, csoportkör, B csoport:

IK Sävehof (svéd)-Győri Audi ETO KC 25-31 (12-15)

lövések/gólok: 48/25, illetve 49/31

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2

kiállítások: 4, illetve 2 perc

A vendégek keretéből Stine Oftedal és Amandine Leynaud hiányzott.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, de 6-3-as vezetésük után a győriek emberelőnyben egyenlítettek. A meccs harmadánál átvette a vezetést az ötszörös BL-győztes ETO, de hiába produkált 8-2-es sorozatot, a svédek tartották a lépést esélyesebb riválisukkal.

A szünet után 18-12-re elhúztak a vendégek, de a Sävehof visszazárkózott, az 52. percig tartotta magát, utána viszont a stabilabban védekező és pontosabban támadó Győr magabiztos teljesítménnyel eldöntötte a meccset (22-29), és a hajrá sem hozott változást.

A svédeknél Jamina Roberts hét, a vendégeknél Anne Mette Hansen hat gólt szerzett.

A két csapat nyolcadik egymás elleni BL-mérkőzésén nyolcadszor győzött az ETO.

A hat győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel álló Ferencváros szerdán a horvát Podravka Koprivnica vendége lesz, a 13 sikerrel rendelkező Győr pedig jövő szombaton a BL-címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában zárja szerepelését a csoportkörben.