Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy László elárulta, miről álmodik az Eb előtt

Infostart / Kaposi Dávid
2022. január 4. 17:45
Éremszerzésre is képes lehet a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő héten kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon - mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke.

Telkiben folytatja a felkészülést a január 13-án kezdődő Európa-bajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott.

"Jó állapotban vannak a játékosok. Jó a hangulat, élvezik és bírják is a munkát, ez előrelépés. A jó hangulatot az Eb végéig szeretnénk tartani. Reméljük, a meccsek eredményei alá is támasztják majd ezt" - mondta Nagy László, a magyar szövetség alelnöke, a stáb tagja.

A kerethez hétfőn csatlakozni tudott Máthé Dominik is, akinek korábban pozitív lett a koronavírus-tesztje, de tünetmentes maradt, és negatív teszt után újra edzésre jelentkezett. Az átlövő érdeklődésünkre azt mondta: jól érzi magát, a pár plusz pihenő még akár jól is jöhet neki. Várta, hogy újra a társakkal gyakorolhasson, és reméli, a Fehéroroszország és a Bahrein elleni felkészülési meccs elég lesz ahhoz, hogy összeszokjon a csapat.

Nagy László közölte, hogy a legjobb nyolcba kerülés a hivatalos célkitűzés.

"A realitás a 6-7. hely, de én álmodtam és agyalam azon, hogy jó lenne bejönni előkelőbb helyre is. Az Eb-hatodik az eddigi legjobb szereplése a magyar válogatottnak, jó lenne ezt felülmúlni, ez számomra nagy motiváció Ha pedig a csillagok együttállnak és mindenki kihozza magából a legtöbbet, akkor a dobogó is meglehet" - mondta.

Az alelnök szerint nem látszik, hogy a hazai rendezésű plusz terhet jelentene a játékosoknak, de ahogy közeledik a rajt, foglalkoznak ezzel a kérdéssel.

"Felemelő érzés, hogy telt ház lesz a meccseinken.

Az érzem rajtuk, hogy ez nem nyomás lesz, hanem óriási önbizalmat, energiabombát ad."

A magyar válogatott a kontinenstorna B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-kor Hollandiával, jövő vasárnap 18 órakor Portugáliával, majd január 18-án 18 órakor Izlanddal találkozik az új Budapesti Kézilabda Arénában. A középdöntőbe az első két helyezett jut.