Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Marco Rossi: ha nincs a magyarországi lehetőség, talán egy híd alatt lakom

Infostart
2021. december 26. 17:33
A szövetségi kapitány elengedi a füle mellett a Premier League-ajánlatokat. A magyar nyelvhez szerinte nem eléggé intelligens.

Karácsonyi interjút adott a Digi Sport tévének Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Hullámzó éve volt, hiszen a remek Eb-szereplés után kétszer is kikapott a nemzeti tizenegy Albániától, miközben idegenben 1-1-re végzett Angliával, és győzni tudott Lengyelországban.

"Az Európa-bajnokság után azt gondoltam, a közös álmunk válóra válhat. Hittem benne, hogy versenyképesek lehetünk Angliával és Lengyelországgal szemben. És igazam lett. Szereztünk ellenük öt pontot, s bár tudtam azt is, hogy Albánia kemény ellenfél lehet, azzal nem számoltam, hogy kétszer kikapunk tőlük” - mondta.

Bántották ezért a szurkolóktól érkezett kritikák.

"Sokan támadtak anyagi oldalról megközelítve az esetet. A pénzről beszéltek egy olyan helyzetben, amely számomra egyáltalán nem erről szól. Magyar szövetségi kapitánynak lenni nem pénzkérdés a számomra! Háromszor, négyszer több pénzt kereshettem volna máshol. A Premier League-ből és a Chamionshipből is voltak ajánlataim, de visszautasítottam ezeket az Eb után. El tudja képzelni, milyen pénzekről beszélünk?"

Aztán meglepte, hogy miután kikaptak az albánoktól, három napra rá döntetlent játszottak a Wembleyben.

"Senkivel nem beszéltünk, nem volt vezetői találkozó, semmi. A srácok három nap alatt újra elértek egy szintre, egy olyan csapat ellen, amely meg akart verni bennünket. Emlékszem az összes kritikára, amelyet Gareth Southgate-nek el kellett viselnie. Sokan azt akarták, hogy rúgják ki - azt az embert, aki az Eb-döntőbe vitte Angliát. El kell fogadnunk, hogy a mi munkákhoz ez hozzátartozik.

Ha nyersz, jó edző vagy, ha veszítesz, idióta."

Rossi szerződése 2025-ben jár le a válogatott élén, ő pedig nem zárja ki, hogy újra az NB I-ben dolgozzon majd.

"Magyarország megadta nekem a lehetőséget, hogy rendes vezetőedző lehessek. Ha nincs ez a lehetőség, elképzelhető, hogy valamelyik híd alatt lennék Olaszországban. Nincs annyi híd ott, mint Magyarországon, de biztosan találtam volna egyet. Az érzéseim mindig is különlegesek lesznek Magyarország iránt."

Próbálkozik a nyelv elsajátításával is, de ez "valahogy nagyon bonyolult, lehet, nem vagyok elég intelligens".