Nyitókép: Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Csonka lesz a karácsonyí angol futballforduló

Infostart / MTI
2021. december 25. 12:49
A koronavírusos esetek miatt csonka karácsonyi fordulóval folytatódik az angol labdarúgó-bajnokság.

A Premier League 19. fordulójából három találkozót halasztottak el, így például a tabella második helyén álló Liverpool sem lép pályára a Leeds United ellen.

A címvédő Manchester City a Leicester City együttesét fogadja, Josep Guardiola együttese az előző fordulóban 34. bajnoki sikerét aratta 2021-ben, amivel új rekordot állított fel, most ezt növelheti. Erre jó esélye van, hiszen a Leicester City három mérkőzés óta nyeretlen vendégként.

Az elmúlt hetekben kirobbanó formában futballozó Arsenal ezúttal a sereghajtó Norwich City otthonában lép pályára. Az Ágyúsok első három bajnokijukat elveszítették a szezonban, ennek ellenére karácsonykor végül a legjobb négy között állnak, ilyenre az 1996–97-es szezon óta nem volt példa az angol első osztályban, ami jól mutatja, Mikel Arteta együttese mekkora fejlődésen ment keresztül a közelmúltban.

Nehéz találkozó vár a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea-re - amelynek Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van -, a londoniak ugyanis az Aston Villához látogatnak, a birminghamiek pedig Steven Gerrard kinevezése óta hat mérkőzésükön négyszer nyertek, csak a Liverpooltól és a Manchester Citytől kaptak ki minimális különbséggel.

Premier League, 19. forduló:

vasárnap:

Manchester City-Leicester City 16.00

Norwich City-Arsenal 16.00

Tottenham Hotspur-Crystal Palace 16.00

West Ham United-Southampton 16.00

Aston Villa-Chelsea 18.30

Brighton-Brentford 21.00

hétfő:

Newcastle United-Manchester United 21.00

A Liverpool-Leeds United, a Wolverhampton Wanderers-Watford és a Burnley-Everton találkozókat elhalasztották.