Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kikapott a Fradi a Celtictől, biztosan nem játszik tavasszal európai kupameccset

Infostart
2021. november 4. 21:00
A Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában a Celtictől, a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a magyar bajnok a további két forduló eredményeitől függetlenül a csoport negyedik helyén végez majd, azaz biztosan nem lesz érdekelt a Konferencia-liga tavaszi folytatásában. 

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt és a fotókat alább találják.

A rendkívül eseménydús első félidőben a vendégek már a harmadik percben előnybe kerültek, de Zubkov megpattanó lövésével - amelyet Juranovic öngóljának könyveltek el - nyolc perccel később egyenlített a Ferencváros. A skótok a 23. percben egy hasonlóan szerencsés találattal szereztek újra vezetést. A fordulást követően a vendégek a 60. percben Abada révén növelték kétgólosra előnyüket, míg a végeredményt Uzuni a 86. percben állította be egy szép tekeréssel.

A Ferencváros a következő fordulóban, november 25-én a spanyol Real Betis vendége lesz.

A másik mérkőzésen a G csoportban a Bayer Leverkusen hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Real Betist, így négy forduló után 10 ponttal az élen áll a négyesben. A német csapat lépéselőnybe került a mögötte második, hétpontos Betisszel szemben, amelynél jobb az egymás elleni összevetésben, miután két héttel ezelőtt Sevillában 1-1-es döntetlen született a találkozójukon. A csütörtök esti összecsapáson Moussa Diaby kettő, Florian Wirtz és Nadiem Amiri pedig egy-egy góllal vette ki a részét a Bayer sikeréből.

Korábban a Leverkusen a Ferencvárost 2-1-re, a Celticet pedig ugyancsak 4-0-ra verte, így nagyon kedvező helyzetből várja az utolsó két fordulót, és nagy valószínűséggel ott lesz tavasszal az EL nyolcaddöntőjében.

A csoport második helyének megszerzésére valós esélye már csak a Real Betisnek és a Celticnek maradt, előbbi három hét múlva a Ferencvárost fogadja, míg utóbbi a Leverkusen vendége lesz.

Az élő tudósítás

Leszámítva a Budapesten élő skótokat, csak ferencvárosi szurkolók előtt rendezik a Groupama Arénában a mai Európa-liga-mérkőzést, a Celtic szurkolói, a koronavírus-szabályok miatt nem kaptak jegyeket.

Budapest, 2021. november 4. A Ferencváros szurkolói a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A skótok 2-0-ra nyertek a harmadik fordulóban, részben ezért is, amennyiben a Fradi kikap, biztosan negyedik lesz a négyesben.

Az összeállítások. Ferencváros: Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Tokmac, Zachariassen, Zubkov – Uzuni. Celtic: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh, Juranovic– C. McGregor, Bitton, Turnbull – Abada, Furuhasi, Jota.

A kezdés előtt a nézők elénekelték a játékosoknak a Himnuszt.

A 3. percben már vezet a Celtic, Civbic eladott labdájából indult a skót akció, amelyet Furuhasi egy csel után góllal fejezett be. 0-1.

Budapest, 2021. november 4. A Celtic játékosainak gólöröme a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Továbbra sem játszik jól a Fradi, sebességkülönbség is látszik a két csapat között.

Szinte a semmiből jött az egyenlítés, a 11. percben Zubkov a jobbszélső helyén, a tizenhatoson belül lövőhelyzetbe került, lövésébe Juranovic belelépett, s lábáról Hart fölött a kapu jobb sarkába hullott a labda, 1-1.

Joe Hart, a skót Celtic kapusa, amint nem tudja kivédeni a ferencvárosi Myrto Uzuni gólját. MTI/Szigetváry Zsolt

A 23. percben Civic kemény lövését Joe Hart, ha nem is könnyen, de védte.

Húsz másodperccel később már vezetett a Celtic. Jota 23 méteres lövése Vécsei htán megpattant, aztán még a jobb kapu belső részén is, Bogdán Ádám hiába repült utána, 1-2.

Myrto Uzuni – Tokmac kiugratása után – a rövid sarkot vette célba éles lövésével, Hart védett.

Ha a Celtic visszaáll, nincs gond, ha játékosai elindulnak, mindig gondban a feencvárosi védelem. Jota különösen nehezen tartható.

A félidő hajrájábanTurnbull a bal alsó sarokra tekerte a labdát, Bogdán vetődve, magabiztosan hárított.

Vége az első félidőnek, 2-1-re vezet a Celtic. A csoport másik mérkőzésén Bayer Leverkusen–Betis 1-0.

A második félidő negyedik percében Zubkov sarkalása után Tokmac 20 méerről óriási erővel a lécre vágta a labdát.

A másik oldalon Ralston bólintott a lécre.

Furuhasi átemelte a labdát a jól kilépő Bogdánon, de Blazic a gólvonal elől ki tudta vágni a labdát.

Két perccel később már nem volt mentség: a 60. percben Furuhasi kiugratta a védők mögé belőtt labdával Abadát, aki a sarokba lőtt, 1-3. Eldőlt a mérkőzés.

A ferencvárosi szurkolók fütyülik a csapatot, elégedetlenek – érthetően. A publikum magyarul, „Harcoljatok!” kiáltással tüzelné a játékosokat, alighanem csak Vécsei érti a mezőnyjátékosok közül.

Mak és Ryan Mmaee szállt be, a csatárjátékot erősíteni. Tokmac és Zachariassen ment le.

A cserék nem hoztak változást a játék képében.

A skótok is cseréltek hármat, Furuhasi és Jota is lement.

Újabb váltás, Loncar és Cabraja szállt be, Vécsei és Civic számára véget ért a mérkőzés.

Zubkov sántikált, majd lement, Szánthó Regő kapott játéklehetőséget.

Úgy fest, a mérkőzés érdemi része a harmadik skót góllal véget ért. Jó lenne, ha nem nőne a különbség a két csapat között.

A Fradi-tábor Auf Wiedersehen kiáltásokkal tudatja, hogy szívesen elbúcsúzna Peter Stögertől.

A 86. percben a meccs legszebb Fradi-jelenetéből Myrto Uzuni a tizenhatoson kívülről a bal alsó sarokba csavarta a labdát, 2-3.

Újra lelkes a drukkerhad. A 88. percben Szánthó egy csel után lövőhelyzetbe került a tizenhatos vonalán már belül, de a kapu fölé lőtt.

Vége, a Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy a további két forduló eredményeitől függetlenül a csoport negyedik helyén végez majd a magyar bajnok, azaz biztosan nem lesz érdekelt a Konferencia-liga tavaszi folytatásában.