Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

Vinícius vezérletével nyert az élre ugró Real Madrid

Infostart
2021. október 30. 21:40
A sérült Karim Benzema távollétében Vinícius Júnior volt a Real Madrid győzelmének a hőse. A grazil szélső hét gólt szerzett a La Liga első 11 fordulójában, többet, mint amennyit az előző két idényében összesen elért.

A Real Madrid 2-1-re verte idegenben az Elchét, Vinícius előbb Mariano Díaz, majd Luka Modric labdáját váltotta gólra. Utóbbit remek összjáték előzte meg: 12 passz után került a labda a gólszerző elé.

A nagy formában lévő csatár tökéletesen pótolta Benzemát, pedig a francia csapatkapitány nélkül a korábbiakban nem ment a csapatnak: az előző idényben négy bajnokiról hiányzott, azok közül csupán egyet nyert meg a Madrid.

A királyi klub 24 ponttal áll a La Liga élén, ugyancsak 24 pontos a tizenegy mérkőzésen túllévő csapatok közül a Sevilla és a Real Sociedad is.

A Sevilla szombaton 2-0-ra verte az Osasunát, amely a hét közepén döntetlent játszott a Bernabéuban a Real Madriddal. A sevillai piros-fehérek edzője, Julen Lopetegui az ötvenedik győzelmét aratta a csapattal, mindössze 87 mérkőzésen. Ez klubrekord, amelyet eddig Manolo Jiménez tartott, 91 meccsel.