Gyirmóton nyert a címvédő Ferencváros

Infostart
2021. október 30. 22:56
A címvédő Ferencváros magabiztos győzelmet aratott a Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

A címvédő fővárosiak - akik a hazai kupában szerdán 7-0-ra verték a megyei első osztályú Tökölt - a második, míg a hazaiak a 11., utolsó előtti helyről kezdték a szombati meccset, amelyen a Gyirmót előzetes tájékoztatása ellenére nem telt házat jelentő 4500, hanem ennél néhány százzal kevesebb szurkoló figyelte a csapatokat.

A csütörtöki, Celtic elleni Európa-liga-mérkőzésre készülő Ferencváros rögtön magához ragadta a kezdeményezést, nagy tempót diktált, ám az első félórában csak egy nagy helyzetig jutott Mmaee révén. A házigazdák állták a sarat, és hősiesen védekeztek, a félidő hajrájában az FTC nagy "tűzijátékot" rendezett Hársfalvi kapuja előtt, ennek ellenére gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Fordulás után egy kapu előtti kavarodásból Uzuni juttatta vezetéshez a vendégeket, majd ezt követően is jobbára a Ferencváros birtokolta a labdát. A hazaiak Szegi fejesénél álltak a legközelebb az egyenlítéshez, a találkozó és a három pont sorsa a 85. percben dőlt el Nguen remek egyéni alakítása és pontos lövése révén.

A Gyirmót az élvonal negatív rekordereként a hatodik vereségét szenvedte el az idény során, míg a Ferencváros sorozatban 21. idegenbeli bajnokiján maradt veretlen.