Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto/Getty Images

A Barcelona menesztette Ronald Koemant

Infostart
2021. október 28. 07:20
Ronald Koemant 14 hónap után menesztette a Barcelona elnöke, Joan Laporta a vezetőedzői posztról. A klub a hajnali órákban közleményben is megerősítette a döntést.

Az FC Barcelona mindössze 15 pontot szerzett eddigi 10 meccsén a La Liga 2021–2022-es idényében, és már kétszer kikapott az idei Bajnokok Ligája csoportkörében. A bajnoki tabellán a kilencedik helyen áll, hat pontra lemaradva a szoros élmezőnytől. A csapat szerda este 1-0-s vereséget szenvedett a Rayo Vallecanótól.

Ez volt a Barca harmadik veresége legutóbbi négy meccsén, a vasárnapi El Clasico után, négy napon belül, másodszor is kikapott.

A klub a hajnali órákban kiadott közleményében az olvasható Ronald Koemanra vonatkoztatva: „A klub elnöke, Joan Laporta a Rayo Vallecano elleni vereség után tájékoztatta őt a döntéséről”. Arról, hogy meneszti a vezetőedzői posztról.

Az 58 éves korábbi klublegenda, aki a Barcelona egyetlen BEK-győzelmét hozó győztes gólt szerezte hajdanán az előző szezonban csak a bajnokság harmadik helyére tudta vezetni a csapatot. Az egyesület nehéz anyagi helyzete miatt nem tudott a nyáron megfelelően erősíteni, miközben olyan játékosokat veszített el, mint Lionel Messi és Antoine Griezmann.

A katalán sajtó szerint a legesélyesebb utódjelölt Xavi, a klub korábbi világklasszis középpályása, de az elmúlt hetekben felvetődött Andrea Pirlo, valamint a másutt szerződésben lévő Erik ten Hag (AFC Ajax), Roberto Martínez (belga válogatott) és Marcelo Gallardo (River Plate) neve is.