Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Ungvári Miklós új szerepben

Infostart
2021. október 19. 17:52
Új szövetségi kapitányokat neveznek ki cselgáncsban.

A tokiói olimpián sikeresen szereplő magyar cselgáncsválogatott éléről az év végén távozik a két szövetségi kapitány, Pánczél Gábor és Toncs Péter.

Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke bejelentette: a jövő év elejétől új összetételű szakmai csapat veszi át a magyar válogatott irányítását.

A férfi szövetségi kapitány a négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós lesz, a női kapitány posztját pedig a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tölti majd be. Szőnyegedzőként az ő munkájukat segíti majd a férfiaknál az évek óta Magyarországon dolgozó japán Kaida Ken, illetve a nőknél az Európa-bajnok Karakas Hedvig. A szakemberek munkáját az elmúlt évtizedekben Franciaországban, majd Olaszországban dolgozó japán szakember, Murakami Kijosi felügyeli majd.

„Hosszas előkészítő munka után tudtuk összeállítani a meggyőződésem szerinti legerősebb és legalkalmasabb stábot, amelyben olyanok kaptak szerepet, akik szakmai tudásuk, emberi kvalitásaik alapján erre a legalkalmasabbak, a hazai judós társadalomban elfogadottak, magas támogatottsággal bírnak, s így a közös munka szakmai és emberi feltételeinek megteremtésére képesek. Olyan erős stábot sikerült összehoznunk, amely bárhol a világon megállná a helyét” – mondta Kovács Antal a szövetség közlése szerint. Hozzátette: Karakas Hedvig még nem fejezte be aktív judós pályafutását, de önként, ellenszolgáltatás nélkül vállalta a szőnyegedzői feladatot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovács Antal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást