Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összehúztak két magyar csapatot a vízilabda-BL selejtezőjében

Infostart / MTI
2021. október 11. 13:15
Vagy a Szolnok, vagy az OSC így a csoportkörig sem fog eljutni.

Összekerült a Szolnoki Dózsa és az OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának sorsolásán.

Az európai szövetség (LEN) közleménye szerint a horvátok is hasonlóképpen jártak, ugyanis a Jadran Split és a Mladost Zagreb egymással találkozik a csoportkörbe jutásért. A párharcok első mérkőzéseit szombaton, a visszavágókat jövő szerdán rendezik. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytatják nemzetközi szereplésüket.

A Szolnok és az OSC az előző idényben az Eurokupa döntőjében is egymás ellen játszott, és a szolnokiak szerezték meg a trófeát ötméteres-párbajban.

A selejtező harmadik fordulójának párosításai

Jadran Split (horvát)-HAVK Mladost Zagreb (horvát)

Szolnoki Dózsa-OSC Újbuda

RN Savona (olasz)-Crvena zvezda (szerb)

CN Barcelona (spanyol)-AN Brescia (olasz)

A csoportkör beosztása

A csoport: FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olimpiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Barcelona vagy Brescia, Jadran Split vagy Mladost Zagreb

B csoport: Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), Szolnok vagy OSC, Savona vagy Crvena zvezda