Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tajvani-magyar multimilliárdos mentheti meg az Újpest futballcsapatát

Infostart
2021. október 7. 11:53
Lapértesülések szerint Frank Liu veheti meg az NB I utolsó helyén álló klubot.

Távozhat az újpesti futballklub éléről a drukkerek által utált belga tulajdonos, Roderick Duchatelet. A 20-szoros magyar bajnok jelenleg az NB I-ben az utolsó helyen áll, és hamarosan tulajdonost is válthat. Korábban már több hazai vevőjelöltről is írt a sportsajtó, de Duchatelet minden esetben cáfolta, hogy értékesíteni a tulajdonát. Az utóbbi időben ázsiai érdeklődésről szólnak a hírek, a Blikk értesülései szerint Frank Liu multimilliárdos tajvani-magyar üzletember vásárolhatja meg.

A Forbes című lap Liu vagyonát 25 milliárd dollárosra (7800 milliárd forint) becsüli, ráadásul a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport vezérigazgatójának vannak magyar kapcsolatai: korábban megvásárolta a Pápai Hús Kft.-t, de van a Magyar Fejlesztési Bankkal közös 200 millió eurós (72 milliárd forintos) alapja is, és támogatja a magyar vízilabdát is.

Frank Liu magyar állampolgársággal is rendelkezik, és a magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként idén nyáron Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.