Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Ezzel a győzelemmel tért vissza a Real Madrid a Bernabéuba

Infostart
2021. szeptember 13. 10:40
A Real Madrid 560 nap után visszatért az idő közben felújított Bernabéu Stadionba. Még tartanak a munkák, csak a felső karéjokat töltötték meg a madridisták – de Carlo Ancelotti szerint fontos szerepük volt abban, hogy a csapat megtáltosodott a második félidőben.

Két védelmi hiba miatt – hiába szerzett Karim Benzema is gólt – a Celta Vigo 2-1-re vezetett a szünetben. A második játékrész azonban nagy fordulatot hozott, a francia csapatkapitány újabb gólt lőtt, majd Vinícius Júnior, az újonc Eduardo Camavinga, végül, büntetőből ismét Karim Benzema szerzett gólt.

A mérkőzést emocionális pillanatok vezették fel, a szurkolók emlékeztek a koronavírus áldoazataira, köztük is - megható koreográfiával - a nagyon népszerű egykori klubelnökre, Lorenzo Sanzra: kiállították a gyepre a korszak legtekintélyesebb megnyert trófeáit is.

Carlo Ancelotti szerint a látványos támadójáték mellett védekezési hibákat követett el a csapat, de a közönség szeretete sokat segített a nehéz percekben. Az átigazolási időszak utolsó napján megszerzett Camavinga mindössze hatpercnyi játék után szerezte meg az első gólját a Real Madrid mezében.

Karim Benzema mesterhármast szerzett, az első négy fordulóban öt gólt ért el, vezeti a góllövőlistát. Nagy érdeme van abban, hogy a Madrid már 13 gólnál tart – az egyedüli csapat a la Ligában, amely már túljutott tíz találaton.