Nyitókép: Ash Donelon/Manchester United/Getty Images

Gólokkal tért vissza Cristiano Ronaldo a Manchester Unitedbe

Infostart
2021. szeptember 11. 17:30
Cristiano Ronaldo 2003 és 2009 között tartó első manchesteri korszakában a Newcastle United az egyik kedvenc ellenfelének számított. Tizenegy, a „Szarkák” elleni mérkőzéséből tízet megnyert, hat gólt szerzett ellenük, további öt gólt előkészített. A sor ezúttal folytatódott.

Az Old Traffordon a Man United a David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Raphael Varane, Harry Maguire, Luke Shaw – Nemanja Matics, Paul Pogba – Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Jadon Sancho – Cristiano Ronaldo tizeneggyel kezdett, a portugálon kívül a francia világbajnok Raphael Varane is először játszott a szerződtetése óta.

A 12 év és 118 nap után ismét Premier League-mérkőzést játszó Cristiano Ronaldo forró ünneplést kapott a szurkolóktól már a bemelegítésnél is. Az egyetlen kellemetlenséget számára a kezdő sípszó után az Old Trafford fölött elhúzó repülőgép molinója jelentette, amelyre a The Level Up feminista csoport a Believe Kathryn Mayorga felíratot festette, emlékeztetve arra hölgyre, aki egy 2009-es, Las Vegas-i nemi erőszakkal vádolta meg a futballsztárt. 2019-ben a helyi hatóságok Cristiano Ronaldót, aki mindvégig tagadta a vádakat, felmentették.

Az első manchesteri időszakához hasonlóan újra a hetes mezben játszó CR7 első nagy pillanata az első félidő hosszabbításában érkezett el, amikor a kapusról kipattanó labdára gyorsan reagálva közelről megszerezte a vezetést a Manchester Unitednek, belőtte második angliai korszaka első gólját.

Az 56. percben a Newcastle Javier Manquillo révén kiegyenlített, de a 62. percben az előretörő Luke Shaw átadásából Cristiano Ronaldo újabb gólt szerzett, méghozzá a kapus lába között!

Eldőlni látszik a mérkőzés, Paul Pogba labdájából a másik portugál, Bruno Fernandes növelte az előnyt, 3-1.

A 92. percben Jesse Lingard, ugyancsak Paul Pogba átadásából, fölényessé tette a győzelmet, 4-1.

Cristiano Ronaldo, akit a hajrában Ole Gunnar Solskjaer megkérdezett, hogy miután eldőlt a mérkőzés, nem akar-e cserét kérni, de maradt a pályán, két góllal tért vissza a Manchester Unitedbe. Csapata 4-1-re verte a Newcastle Unitedet.