Nyitókép: MTI/EPA/Philipp Guelland

Lezuhant és szörnyethalt Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó

Infostart
2021. augusztus 12. 15:30
A harminckilenc éves magyar sportolót a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincén érte a tragédia.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó – közölte a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség. A 39 éves paramászó a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről zuhant a mélybe.

A Németországban élő Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken. A versenysportot viszonylag későn kezdte, ennek ellenére rendkívül komoly sikereket ért el rövid idő alatt. Kilenc nemzetközi versenyből nyolc alkalommal állt dobogón az AU2 kategóriában.

Ezüstérmet nyert a 2016-os és a 2018-as IFSC Paramászó Világbajnokságokon, 2019-ben pedig bronzérmes volt. Legutóbbi nemzetközi versenyén, a júniusi innsbrucki IFSC Paramászó Világkupán második lett.

Mint az a szövetség közleményében olvasható, Vigh Melinda „elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportmászás és általában véve a parasport népszerűsítése terén. Rendkívül pozitív, örömtől sugárzó, szerény személyiség volt. Hiánya pótolhatatlan a közösség számára”.