Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider

Négygólos vereséggel búcsúzott az Újpest

Infostart
2021. augusztus 12. 19:28
Az Újpest sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Európai Konferencia-ligában a svájci FC Baseltől, s 6-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól, valamint a mostani idényre a nemzetközi porondtól.

Az Újpest 2-1-es veresége után egygólos hátrányból kezdte a visszavágót az FC Basel ellen a labdarúgó Európai Konferencia-ligában, a selejtező harmadik fordulójában.

Az Újpest kezdő csapata: Pajovics – Pauljevics, Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Onovo, Csongvai, Mitrovics, Antonov – Croizet, Junior Tallo.

Az első öt perc bázeli fölénnyel telt, de az Újpest egyelőre jól védekezett.

Egy jó újpesti kontra végén Pauljevics a tizenhatoson belülről lőtt, Lindner, a svájciak osztrák kapusa védett.

A 15. percben Kastrati rossz ütemben próbálta szerelni Stockert, de elkésett, okkal kapott sárga lapot.

A 21. percben az első mérkőzésen is gólt szerző Darian Males hét méterről az Újpest kapujába belsőzte a labdát. A fő érdem a milánói Interben nevelkedett, 19 éves Sebastiano Espositóé, aki a balszélső helyéről, külsővel, elsőrangú labdával szolgálta ki a társát. Basel–Újpest 1-0, összesítésben 3-1.

A másik oldalon Mitrovics szabadrúgása után Croizet helyzetben nem találta el jól a labdát.

Túl az első félórán, a Basel elég kényelmesen játszott előnye birtokában, az Újpest támadgatott, de az addigi két helyzet kimaradt.

A 40. percben Mitrovicstól Junior Tallo jó helyzetben, de a játékvezető szerint lesen kapott labdát.

Svájci góllal zárult a féidő, Stocker kilökte a labda alól Kastratit, aztán 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0, összesítésben 4-1 a Baselnek.

A második félidő elején Croizet labdáját Junior Tallo rosszul találta el, a védőről szögletre pattant a labda.

Az 55. perc Junior Tallo egyedül ugrott ki, 13 méterről lőtt, Lindner jól érezte, hogy a bal sarokra megy majd a labda,szép vetődéssel hárított.

A Basel teljesen átengedte a területet, de kontrái is veszélyesek, három csatár végigvitte a labdát négy védővel szemben, de Males néhány centivel maradt az utolsó passzról.

Az Újpestben Simon Krisztián váltotta Pauljevicset, s Bjelos is a pályára került, Csongvai helyére.

A 70. percben Esposito három védő között a legjobb helyre passzolta a labdát, Cabral megköszönte (erre is volt ideje), majd az ötös környékéről a kapuba lőtt. Basel–Újpest 3-0, összesítésben 5-1.

Katona Mátyás és Szakály Péter beállt az Újpestbe, Junior Tallo és Mitrovics helyére.

A 89. percben Petretta állította be a végeredményt.

Az Újpest sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Európai Konferencia-ligában a svájci FC Baseltől, s 6-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól, valamint a mostani idényre a nemzetközi porondtól.