Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Vereséget szenvedett, de továbbjutott a Ferencváros

Infostart
2021. augusztus 10. 18:40
1-0-s vereséget szenvedett és emberhátrányban fejezte be prágai fellépését a magyar bajnok, de összességében 2-1-gyel ment tovább, és a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhat.

Kétgólos előnyről, 2-0-ról kezdte a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a Slavia elleni visszavágót Prágában. Az idegenbeli gól már nem döntött egyenlő állásnál.

A két kezdő csapat

Slavia: Kolár – Bah, Holes, Kacsaraba, Dorley – Hromada, Stanciu – Masopust, Schranz, Olayinka – Tecl.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Sami Mmaee – Botka, Laidouni, Zachariassen, Haratyin, Civic – Tokmac, Uzuni.

A zöld-fehéreknél bevethető volt Bogdán és Varga, a két tartalékkapus, valamint Somália, Ryan Mmaee, Zubkov, Kovacevic, Vécsei, Mak, Baturina, Loncar, Csontos és Boli.

A cseh bajnok a klub hagyományos piros-fehér mezen, a Ferencváros zöld-fekete felsőben játszott.

Az első öt percben a csehek támadgattak, a Fradi minden eszközzel igyekezet lassítani a játékot, ne jöjjön lendületbe az ellenfél.

A prágaiak kisvártatva cserélni kényszerültek, Olayinka megsérült, Abdallah Sima állt a helyére. Legalább három-négy percet állt a partvonal mellett, mert nem ment ki a labda.

Aztán Tokmac jól átvette a labdát, egyedül vitte kapura, kicsit kisodródva, de lőtt, kicsivel a bal sarok mellé.

A 25. percben Haratyin sárga lapot, a Slavia pedig 17 méteres szabadrúgást kapott - a kárpátaljai középpályásnak ez már a második ilyen figyelmeztetése a sorozatban. A csehek veszélyes helyről lőhettek, Uzuni befeküdt a sorfal mögé. Stanciu emelt, de a jobb felső sarok mellé és fölé.

Hromada aztán erőszakos labdaszerzése után lőtt, Laidouniról szögletre pattant a labda.

És jött a cseh vezetés: a 36. percben a csereként beállt Sima a bal oldalon megverte Botka Endrét, az alapvonaltól pontosan középre adott és a középen egyedül érkező válogatott játékos, Lukas Masopust hét méterről a sarokba lőtte a labdát. 1-0 a cseheknek, összesítésben 2-1 volt a Ferencvárosnak.

Ezekben a percekben a Slavia uralta játékot, mezőnyfölényben is játszott.

A második félidő elején Kovacevic váltotta Sami Mmaeét a Fradiban.

A játékrész első percei a Slavia rohamaival teltek, aztán viszont kicsit csillapodott a nyomás. Kapura viszont nem volt veszélyes a Ferencváros.

A 60. percben Sima nyolcméteres fejese kapu fölé szállt. Két perccel később Stanciu 15 méteres lövését Dibusz vetődve védte. Egy perccel később ez megismétlődött, nem tudott a nyomás alól kiszabadulni a vendég együttes.

A Slavia a hatékonyság növeléséért a hajrá előtt egyszerre hármat cserélt, beállt Jan Kuchta, az előző cseh idény gólkirálya is.

Tokmac is lement, Ryan Mmaee váltotta. Két perccel később erősítés jött a középpályára is, Zachariassen helyére Somália állt be.

Civic rossz ütemű szerelése viszont újabb sárga lapot ért, tíz főnyire olvadt a Ferencváros. Reklamálásért Kovacevic is kapott egy sárgát.

Holes lövése után Kovacevic lábáról veszélyesen pattant hátra a labda, de a kapu tetejére.

Végül letelt az idő, kikapott, de továbbjutott a Fradi.