Nyitókép: Samy Mmaee (j2) és Somália, a Ferencváros (j) valamint Hugo Videmont, a Zalgiris Vilnius játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zalgiris Vilnius mérkőzés visszavágóján a vilniusi LFF Stadionban 2021. július 27-én. MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Idegenben is nyert a három gólig jutó Ferencváros

Infostart
2021. július 27. 18:55
A Ferencváros 3-1-re győzött Vilniusban a Zalgiris ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es idényének második selejtezőkörében. A magyar bajnok összesítésben 5-1-gyel jutott tovább a következő fordulóba, ahol majd (már jövő szerdán) a Slavia Prahával játszik.

Az eddig minden mérkőzését megnyerő Ferencváros 2-0-s előnyről kezdi visszavágóját Vilniusban a Zalgiris ellen.

A Ferencváros kezdő tizenegyéből hiányzik Civic, így Csontos Dominik lesz a balhátvéd. Kezd a norvég válogatott Zachariassen is. A névsor: Dibusz – Wingo, Blazic, Sami Mmaee, Csontos – Haratin, Somália, Zachariassen – Uzuni, Ryan Mmaee, Tokmac.

A mérkőzés műfüvön játsszák. Az idei nyártól az idegenben lőtt gólok nem érnek többet, mint az otthoniak, így például – ne legyen ilyen… – 3-1-es litván győzelem esetén hosszabbítás következik.

Onazi a 14. másodpercben már lőtt, de nem találta el Dibusz Dénes kapuját.

Lassan eltelik tíz perc, a Ferencváros átvette a játék irányítását, kapkodásról szó sincsen, nyugodtan játszik a magyar bajnok.

Két-három percen keresztül nyomtak a litvánok, Dibusznak egy lövést kellett kiütnie.

A félidő felénél tartunk, többet birtokolja a labdát a Zalgiris, de valódi helyzet nélkül.

Már majdnem lecsorgott az első félidő, Uzuni megharcolt a labdáért, majd szépen kiugratta Ryan Mmaeét, aki megszerezte első ferencvárosi gólját. 1-0, összesítésben pedig 3-1 a Ferencvárosnak.

Vége az első félidőnek, egy kapura menő lövés, egy gól a mérleg, nem rossz.

Cserék nélkül folytatódik a mérkőzés.

Az 50. perc hozta az eddigi legnagyobb litván helyzetet, egy hosszú átívelést követően Verbickas, viszonylag tiszta helyzetből, át akarta fejelni a labdát Dibusz Dénesen, de a háló tetején esett le a labdája.

Somália megsérült, ápolták, visszatért, de nem bírta a lába, Sigér Dávid állt a helyére.Közvetlenül utána Vidémont a jobbösszekötő helyén beugrott egy beadásra, de nem találta el a kaput, sőt igazság szerint a labdát sem.

A 60. percben kettőt cseréltek a litvánok, a horvát Tomislav Kis és a szerb Joszip Tadics is beállt. Sigér sárga lapot kapott.

A 70. perc elején Tokmac pihenőt kapott, Olekszandr Zubkov szállt be.

Egy perccel később a Fradi végigvitt egy kontrát, ezúttal is Uzuni szolgálta ki Ryan Mmaeét, aki duplázott, 2-0, összesítésben 4-0.

Az utolsó tíz percben Ryan Mmaee kétszer is helyzetbe került, de nem lett meg a mesterhármasa, mint Myrto Uzuninak Koszovóban. Zubkov is rúghatott volna két gólt, a kapus mindannyiszor védett.

Diaw fejessel szépített a 92. percben., de Robert Mak visszaállította még a kétgólos különbséget.

Vége a mérkőzésnek, 3-1-re nyert a Fradi, s 5-1-s összesítéssel jutott tovább.