Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új szerepkörben Dzsudzsák Balázs – a cél ismét a válogatott

Infostart
2021. július 19. 18:15
A debreceni csapat kapitánya minden erejével azon lesz, hogy bebizonyítsa Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy helye van a nemzeti tizenegyben.

A 34 éves, 108-szoros válogatott focista keményen készült az új NB I-es idényre, ráadásul új szerepkörben is kipróbálhatta magát a DVSC szombati felkészülési mérkőzésén, ahol az első gólt ő szerezte tizenegyesből. A bal szélsőként ismert játékos ezúttal irányítói szerepkörben mutathatta meg, hogy mire képes.

Dzsuzsák Balázs többek között arról beszélt az NSO-nak adott interjúban, hogy Huszti Szabolcs vezetőedző arra kérte őt, hogy a csapatkapitányi feladatai ne merüljenek ki a térfélválasztásban, hanem arra is figyeljen, hogy a társai mindvégig koncentráltak legyenek és éhesek a sikerre. „Ha esetleg szólni kell valakinek, miben maradtunk a meccs előtti taktikai értekezleten, szólok.”

A nemrég zárult labdarúgó-Európa-bajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, elfogadta, hogy nem lehet ott a pályán, de nem akarta elbújva, behúzott függönyök mögött, televízión át nézni a meccseket, ezért kiment a Puskás Arénába szurkolni. „Nem tagadom: amikor felhangzott a Himnusz a portugálok elleni mérkőzés előtt,

potyogtak a könnyeim, mert fájt a szívem, hogy nem lehetek lent a gyepen,

megrohantak az emlékek, de tudomásul vettem a kapitány döntését – a másodosztályból nem válogat.

De feljutottak, és a célja, hogy olyan teljesítménnyel segítse a Lokit, hogy azzal visszakerüljön a nemzeti csapatba – tette hozzá.