Nyitókép: Matthias Schrader

Romelu Lukaku az olasz recept szerint főzött

Infostart
2021. június 12. 23:03
Az ő vezérletével nyertek a belgák Szentpéterváron, az orosz válogatott ellen. Övék a torna második 3-0-s sikere az olaszoké után.

Az Inter csatára 22 gólt ért el a legutóbbi 19 válogatott mérkőzésén. A 2020–2021-es idényben 55 mérkőzésen játszott eddig, 41 gól és további 12 gólpassz a mérlege. Ő lett a torna első játékosa, aki két gólt is szerzett.

A 2018-as világbajnokságon, ugyancsak Oroszországban, de Szocsiban, ugyancsak 3-0-ra nyertek a belgák, érdekes, hogy Romelu Lukaku akkor is két góllal indította a tornát.

Szentpéterváron Lukaku két gólja között még az első félidőben született a belgák második találata. Thomas Meunier nevéhez fűződött. Ő lett

az első cserejátékos az Eb-k történetében, aki beállása után az első félidőben gólt szerzett.

Úgy tűnik, a nagy tornák embere: a legutóbbi öt világ-, vagy Európa-bajnoki mérkőzésén négy gólban játszott szerepet, két gól és két gólpassz került a neve mellé. Az oroszok elleni volt a 48. gólja a belga válogatottban, s a nyolcadik gólja, azaz minden hatodik meccsén gólt szerez átlagosan. Nem rossz egy jobbhátvédtől.

A belgák a selejtezőket is beleértve e sorozatban háromból harmadszor győzte le az oroszokat, összesítve 10-2-es összesítéssel.