Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Krizsán Xénia: kezdem elhinni, hogy beleszólhatok az éremcsatába az olimpián

InfoRádió
2021. május 31. 14:33
Az olimpiai kvótás Krizsán Xénia 6651 pontos országos csúccsal, a világ idei legjobb eredményével megnyerte a hagyományos götzisi hétpróbaversenyt Ausztriában. Az MTK atlétája a 7 versenyszámból négyben is megdöntötte egyéni csúcsát.

Mint az Infostart is beszámolt róla, a magyar hétpróbázó mindjárt az első napon egyéni csúcsot állított föl 100 méter gáton, súlylökésben, valamint 200 méter síkfutásban, illetve a második, záró napon távolugrásban 15 centimétert javított, és összesítésben – a magyar országos rekordot is megdöntve – aranyérmes lett. Eredménye 6651 pont, amely jelenleg a világ idei legjobb eredménye.

Krizsán Xénia – miután egyáltalán nem érezte magát csúcsformában –, hatalmas meglepetésnek tartja kiváló szereplését a götzisi versenyen. Sikere titka az lehet, mint fogalmazott, hogy nagyon felszabadultan érkezett a megméretésre, és nem voltak hatalmas elvárásai saját magával szemben, miközben fizikailag jó állapotban volt. „Azért érezhető volt, hogy kell még egy pár edzés a technikai számokban” – jegyezte meg.

Az MTK Budapest atlétája az InfoRádió érdeklődésére az első napot követően adott interjújára is kitért, amikor az osztrák televízió élő adásában a Götzis királynője” címmel illette: „Rettentően jó érzés volt, hogy kicsit jobban beleástam magam a götzisi hétpróbaverseny történelmébe. Furcsa volt, sosem nyertem még ilyen rangos versenyen, de

jó érzés volt a legjobbnak lenni.”

A győzelem gondolata az utolsó versenyszám, a 800 méteres síkfutás előtt már megfogalmazódott benne, miután holland riválisának sokkal rosszabb ideje volt, mint neki. Próbálta futni a saját ritmusát, ami 600 méterig elég jól sikerült, és már érezte, nem fogják tudni elvenni az első helyét. Megjegyezte, jobb eredményt is el tudott volna érni, ha versengenie kellett volna a futam végén, mint így egyedül. „Csalódott is voltam icipicit a 800 után, hogy nem lett jobb, de azért sokáig nem keseregtem” – tette hozzá.

Vagyis Krizsán Xénia bizakodó, hogy a 6651-es pontszáma még jobb is lehet. Végül elmondta, „minden sportoló álma, hogy egy érmet hozzon haza az olimpiáról, és

most már én is kezdem elhinni, hogy beleszólhatok az érmekért folyó csatába.”

A teljes beszélgetés kedd este fél 9-től lesz hallható az InfoRádió Befutó című atlétikai magazinműsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Krizsán Xénia: kezdem elhnni, hogy beleszólhatok az olimpiai érmek csatájába
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást