eur:
392.75
usd:
366.42
bux:
66730.53
2024. április 25. csütörtök Márk
Ungvári Miklós (kékben) és az amerikai Liam Wright a férfiak 73 kilogrammos súlycsoportjának küzdelmében a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

"Már-már irreális" – így vág neki az olimpiát érő vb-nek Ungvári Miklós

Bravúros világbajnoki szereplésre lenne szükséges Budapesten Ungvári Miklósnak, hogy kijusson a tokiói olimpiára. A 2012-ben Londonban ezüstérmes dzsúdós az InfoRádiónak a Hősök terén rendezett szerda esti vb-felvezető eseményen beszélt erről.

Az olimpiai részvételhez különlegesen sikeres világbajnoki szereplésre van szüksége Ungvári Miklósnak, Tóth László, a dzsúdószövetség elnöke számításai szerint körülbelül a legjobb ötben kellene végezni a budapesti viadalon.

"Nagyon fiatal a mezőny és nagyon erős. Azt az Ungit kéne elővenni valahonnan, akit oly sokszor láttak a szurkolók, a barátok, a család vagy akár a szövetség is. Olyan helyzetekből tudtam elővenni valamilyen varázslatot a cilinderből, amire nem számítottak. Bízom benne, hogy a munkát megcsináltuk, és egy olyan napot tudok kifogni, hogy bármennyire is nehéz, meg tudom csinálni" – fogalmazott a sportoló az InfoRádióban.

Irreális célokat persze nem akar kitűzni maga elé, és szinte az olimpiára jutást is annak tartja.

A 73 kilós dzsúdósnak a világbajnokságon – amelyen nézők is buzdíthatják – akár már a harmadik, de a negyedik mérkőzésen biztos, hogy valamilyen rendkívülit kell mutatnia megítélése szerint.

A koronavírus-járvány ellenére már 129 ország több mint 700 cselgáncsozója adta le a nevezését a június 6. és 13. között a budapesti Papp László Arénában, nézők előtt sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a fokozott érdeklődés hátterében az áll, hogy ez lesz a tokiói játékok kvalifikációs sorozatának utolsó, kiemelt eseménye. A vb-n 2000 pont jár majd az aranyéremért, a legtöbb dzsúdós számára ennyi elegendő lenne a tokiói indulás kiharcolásához.

A nyolcnapos seregszemlén 18 cselgáncsozó képviseli majd a hazai színeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×