Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juaanjo Martín

A Barcelona kulcsembere kihagyja az Európa-bajnokságot

Infostart
2021. május 17. 16:43
Véglegessé vált, hogy Marc-André ter Stegen, a Barcelona első számú kapusa kihagyja a nyári Európa-bajnokságot.

A kapus térdében még ezen a héten, csütörtökön végrehajtanak egy kisebb műtétet, Malmőben Håkan Alfredson professzor operálja majd, a Barcelona orvosainak jelenlétében. Felépülése heteket vesz igénybe, ezért kénytelen lesz kihagyni a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságot, amelyen – valószínűleg – második számú kapus lett volna Manuel Neuer mögött.

Marc-André ter Stegen a közösségi médián keresztül tájékoztatta a szurkolókat: „A klub orvosi csapatával együtt úgy döntöttem, hogy gyógyító beavatkozást fogok végeztetni a térdemen. Szomorú vagyok, hogy hiányozni fogok az Európa-bajnokságról, nem lehetek ott a német csapattal. Hosszú évek óta először leszek szurkoló otthon, támogatva a csapatot, remélve, hogy győzünk! A nyári szünet után, amikor visszatérünk, remélem, hogy újra szurkolók előtt játszhatunk majd, hiányzik! Köszönöm a nehéz szezonban nyújtott támogatást, és vigyázzatok magatokra!”.

A németek az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit Münchenben játsszák: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd 23-án a magyar együttes lesz az ellenfelük.