Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Indul Tour de Hongrie: itt várhatók korlátozások – térkép

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2021. május 12. 10:59
Szerdán startol az országúti kerékpáros körverseny. Vasárnapig számos szakaszon számíthatnak a közlekedők ideiglenes korlátozásra – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a Magyar Közút kommunikációs vezetője.

Szerdán, május 12-én Siófokról indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny összesen 792 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd és a tavalyi végcélt, Kékestetőt érintve, idén egészen a budapesti Hősök teréig tart majd. Pécsi Norbert kommunikációs vezető arra hívta föl a figyelmet, hogy az érintett szakaszokon rendőrségi forgalomirányítás mellett dinamikus, viszont ideiglenesen akár teljes pályazárral is számolhatnak majd a közlekedők.

Ezt elkerülendő, a Magyar Közút mindenképp azt javasolja az autósoknak, hogy tájékozódjanak arról, hogy a következő napokban mely útvonalakat fogja érinteni a Tour de Hongrie, amit legegyszerűbben a verseny honlapján tehetnek meg, ahol egy interaktív térképen (lásd alább) jelzik, hogy a mezőny merre halad. Amennyiben az autósok már úton vannak, és aktuális útinformációkhoz szeretnének hozzájutni, az Útinform-szolgálat igénybevétele, illetve a Magyar Közút diszpécserszolgálatának tárcsázása – 06-1-336-2400 – javallott – tette hozzá Pécsi Norbert.

A Tour de Hongrie első versenynapja, amely Siófokon veszi kezdetét, Kaposváron záródik. Május 13-án Balatonfüred és Nagykanizsa, 14-én Veszprém és Tata, 15-én Balassagyarmat és Kékestető érintésével fog haladni a mezőny, amely végül május 16-án Budapesten, a Hősök terén fog célba érni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tour de Hongrie: itt várhatók korlátozások
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást