Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magabiztosan jutott tovább a Real Madrid és a Manchester City is

Infostart
2021. március 16. 20:47
A Real Madrid 3-1-re nyert az Atalanta ellen, a Manchester City Budapesten újra 2-0-ra verte meg a Mönchengladbachot. E két csapat csatlakozott a múlt héten továbbjutott négyeshez, a Portóhoz, a PSG-hez, a Borussia Dortmundhoz és a Liverpoolhoz, bejutottak a negyeddöntőbe.

BUDAPEST. A Manchester City összeállítása: Ederson – Walker, Stones, Ruben Dias, Joao Cancelo – Rodrigo, Bernardo Silva, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Foden. Meglepő, hogy Sterling, Zincsenko és Gabriel Jesus is kimaradt. Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Zakaria, Neuhaus, Hofmann, Stindl, Thuram – Embolo. Azaz: mégis játszik Stindl és Thuram is.

MADRID: A spanyol bajnok összeállítása majdnem megegyezik a sajtóban jósolttal, Rodrygo helyén Vinícius kezd, ennyi a különbség. Courtois – Lucas Vazquez, Varane, Sergio Ramos, Nacho – Fede Valverde, Modric, Kroos F. Mendy – Benzema, Vinicius Junior. Atalanta: Sportiello – Rafael Toloi, Romero, Djimsiti – Maehle, De Roon, Pessina, Gosens, Malinovszkij , Pasalic – Muriel.

MADRID: Az első percekben az Atalanta volt aktívabb.

BUDAPEST: A City uralja a játékot.

MADRID: A Real Madrid feljött labdabirtoklásban, de Sergio Ramosnak kellett mentenie a következő helyzetnél.

BUDAPEST: Kevin de Bruyne elképesztően nagy gólt rúgott, a 16-oson kívülről a léc aljára vágta a labdát, onnan pattant a hálóba. Eddig 79 százalékban volt a Citynél a labda. Manchester City–Mönchengladbach 1-0, összesítésben 3-0.

MADRID: Vinícius jó helyzetből lőhetett, miután visszakapta a labdát Benzemától, ám Djimsiti belevetődött a labda útjába.

MADRID: Elég óvatos mindkét csapat, ezért aztán nincs is nagy helyzet.

BUDAPEST: A City máris megismételte az első budapesti mérkőzés eredményét, Ilkay Gündogan góljával már kétgólos előnyben van. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Sportiello kapus rosszul rúgta ki a hátraadott labdát, Modric bravúros mozdulattal levette, megindult vele, pontosan középre passzolt, Karim Benzema pedig nem véletlenül a klubtörténet ötödik legjobb góllövője. Real Madrid–Atalanta 1-0, összesítésben 2-0.

BUDAPEST: Kevin De Bruyne szabadrúgása keltett veszélyt, jó lövés volt, de Sommer ki tudta ütni a labdát a léc alól. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Lucas Vázquez ígéretesen indult meg, a tizenhatos vonala előtt gyanúsan szerelte Romero. Real Madrid–Atalanta 1-0, összesítésben 2-0.

BUDAPEST: Thuram labdájából Embolo helyzetbe került, de a kapu mellé lőtt. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

Félidő mindkét pályán. Mindkét előnnyel kezdő csapat növelte előnyét.

MADRID: Vinícius eldönthette volna a párharcot, végigment a saját tizenhatosától egyetlen passzal, becselezte magát a kapuelőtérbe, de tíz méterről hanyagul a bal kapufa mellé passzolt. Real Madrid–Atalanta 1-0, összesítésben 2-0.

MADRID: Vinícius büntetőt harcolt ki. Sergio Ramos erősen a kapu jobb oldalába rúgta a labdát, hiába mozdult jó irányba a kapus. Real Madrid–Atalanta 2-0, összesítésben 3-0.

BUDAPEST: Továbbra is óriási labdabirtoklási fölényben a City. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Malinovszkij remek labdát adott a középen üresen lévő Zápatának, 15 méteres lövését Courtois védte. Egy perccel kséőbb Benzema első fejesét Sportiello kaypus hárította, a második a kapufáról pattant ki. Real Madrid–Atalanta 2-0, összesítésben 3-0.

MADRID: Újabb Zápata-Courtois-párharc, újabb kapusbravúr. Real Madrid–Atalanta 2-0, összesítésben 3-0.

BUDAPEST: Rengeteg csere, nem maradt izgalom. Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

MADRID: Muriel 17 méterről, szabadrúgásból szépített. Real Madrid–Atalanta 2-1, összesítésben 3-1.

MADRID: Egyetlen perccel az Atalanta gólja után a frissen beállt Marco Asencio az első labdaérintésével megszelídítette a labdát, a másodikkal végleg eldöntötte a továbbjutást. Real Madrid–Atalanta 3-1, összesítésben 4-1.

Vége mindkét mérkőzésnek.

Manchester City–Mönchengladbach 2-0, összesítésben 4-0.

Real Madrid–Atalanta 3-1, összesítésben 4-1.