Mbappé kiütötte a Barcelonát a Camp Nouban

Infostart
2021. február 16. 20:54
Mindkét mérkőzés vendégsikert hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi nyitányán. A Liverpool FC 2-0-ra nyert Budapesten az RB Leipzig ellen. A Paris SG a Camp Nouban, a három gólt szerző Kylian Mbappé vezérletével 4-1-re nyert a Barcelona ellen.

BUDAPEST. Kivonult az RB Leipzig és a Liverpool a Puskás Aréna gyepére. Gulácsi Péter a németek kapusa, Willi Orbán a cserék között kapott helyet.

BARCELONA. Nincs meglepetés az összeállításokban, azt leszámítva, hogy Ronald Koeman a kezdő csapatba állította a négyhónapos kihagyás után játékra kész Gerard Piquét.

BUDAPEST. Angelino kitűnő beadása után Olmo előrevetődve kapura fejelt, a labda a jobb kapufáról kipattamt. Alisson és a Liverpool szerencséjére a vetődő kapus hátáról nem pattant be a labda.

BARCELONA. Érdekes, hogy az első tíz percben a PSG alamivel többet birtokolta a labdát.

BUDAPEST. Mohamed Szalahé volt az első Liverpool-helyzet, Gulácsi jól lépett ki elé, bravúrral védett.

BARCELONA. Antoine Griezmann előtt alakult az első hazai helyzet, Navas jól védett.

BARCELONA. Pedri eladott labdájából indult a PSG-kontra, Icardi ellőtte a labdát Ter-Stegen mellett is, de Pedri visszaért és tisztázott.

BARCELONA. Vezetnek a katalánok, Lionel Messi büntetőből vágta a labdát Keylor Navas kapujába. Bosszantó lehet a párizsiak számára, hogy Kurzawa teljesen fölösleges szabálytalanságot követett el De Jonggal szemben. Barcelona–PSG 1-0

BUDAPEST. Gulácsi nagyon éber volt, jó kifutással tisztázott, majd rohant vissza Robertson emelése után, a labda elkerülte a felső sarkot.

BARCELONA. Marco Verratti átadásából Kylian Mbappé kiegyenlített, Barcelona–PSG 1-1

Félidő mindkét pályán, a Puskás Arénában nem volt még gól, a Camp Nouban 1-1-re állnak.

BUDAPEST. A félidő első helyzete az RB Leipzigé volt, Dani Olmo passzából Nkunku lépett ki, Alisson Becker bravűrral védett.

BUDAPEST. Sabitzer rosszul passzolt hátra, Klostermann nem tudta megszerezni a labdát, Mohamed Szalah ellenben igen, könnyedén rávezette a labdát Gulácsi Péterre és a bal sarokba lőtte a labdát. RB Leipzig–Liverpool 0-1.

BUDAPEST. Újabb nagy lipcsei hiba, ezúttal Mukiele nem tudta elrúgni a labdát, Sadio Mané kilépett vele, s belőtte. RB Leipzig–Liverpool 0-2.

BARCELONA. Továbbra is 1-1 az állás, visszaesett a játék színvonala.

BUDAPEST. Beállt Willi Orbán a lipcsei csapatba.

BARCELONA. A PSG nagyon belehúzott, Florenzi beadása után Piqué bizonytalankodott, Kylian Mbappé pedig vezetést szerzett a párizsiaknak. Barcelona–PSG 1-2

BARCELONA. Moise Kean közelről a kapuba stukkolta a labdát.Barcelona–PSG 1-3.

BARCELONA. Hihetetlen, már háromgólos hátrányban a Barcelona. Kylian Mbappé mesterhármast szerzett a Camp Nouban. Barcelona–PSG 1-4.

Végeredmények: RB Leipzig–Liverpool 0-2, Barcelona–PSG 1-4.