Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vízilabda: vereség a görögöktől, a franciák jönnek az olimpiai kvalifikációs női tornán

Infostart / MTI
2021. január 21. 15:44
8–5-re kapott ki a magyar női válogatott, ezzel csoportjában a második helyen jutott a negyeddöntőbe.

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön 8–5-ös vereséget szenvedett a görög csapattól, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán.

Bíró Attila együttese pénteken a nyolc között az A csoport harmadik helyezettjével, a franciákkal találkozik.

A nyolccsapatos tornáról a két döntős jut ki a nyári tokiói olimpiára.

Eredmények, 3. forduló

Görögország-Magyarország 8-5 (1-1, 2-1, 3-1, 2-2)

A magyar csapat gólszerzői: Szücs, Vályi, Illés, Gurisatti, Keszthelyi 1-1

Folyamatosan, szinte minden támadásban kiállítottak valakit a játékvezetők, így a két csapat gyakorolhatta az emberelőnyös helyzeteket, de az első negyedben a magyar és a görög válogatott is csak egy-egy alkalommal volt így eredményes.

Bíró Attila tanítványai a folytatásban sem találták a rivális védekezésének ellenszerét, így a két ötméterest is értékesítő görögök a harmadik negyed közepére három góllal elléptek.

A záró felvonást pedig gyors góllal kezdték, ezzel gyakorlatilag el is döntötték az összecsapást. A magyaroknak nem volt esélyük a fordításra.

A szövetségi kapitány a találkozó után az M4 Sportnak elmondta, nem lepte meg a görög csapat védekezése, azt játszotta, amit jó néhányszor tud magas fokon.

"Ehhez persze kell az ellenfél is, ma délután mi voltunk pontatlanok és dekoncentráltabbak" – folytatta. Hozzátette, sokszor sikerült létszámfölénybe kerülni, de sok volt a ki nem kényszerített hiba, a pontatlan lövés.

"Jó néhányszor meg volt játszva a fór, csak a végén hiba, pontatlan lövés vagy egy jó blokk következett, esetleg a kapus nyújtott extrát."

Bíró Attila emlékeztetett rá, hogy tizenegy hónapja nem játszottak ilyen mérkőzést, ez volt az első olyan, amely erős csapat ellen értékmérő volt. Hozzátette:

"Így sikerült, de ennél rosszabbul nem fogunk játszani, az biztos."